YouTube wil ook sociaal netwerk worden

YouTube wil ook sociaal netwerk worden

25-08-2016 08:02 Laatste update: 27-04-2018 04:01

YouTube wil zijn sterren naast video’s ook foto’s, links, peilingen en teksten laten delen.

Via een chronologische tijdlijn, Backstage geheten, zal het straks mogelijk worden voor beheerders van videokanalen om allerhande content te delen. Op die manier hoopt YouTube zich de concurrentie van diensten als Facebook, Snapchat en Twitter van het lijf te houden, bericht VentureBeat.

Door de eenzijdige nadruk op het aanbieden van video’s en de weinig succesvolle integratie met Google+ vindt de conversatie over YouTube-content nu vaak elders plaats. YouTube-sterren maken vaak gebruik van andere diensten om in contact te komen met hun fans. Door Backstage moeten die fans weer meer naar YouTube worden gelokt. Op termijn denkt de videosite daarom ook aan Backstage-only video’s die populaire YouTubers dan alleen delen met hun abonnees.

Naar verwachting zal Backstage eind dit jaar worden gelanceerd, al wordt een eerdere lancering – in het najaar – ook niet uitgesloten. Aanvankelijk zal de nieuwe dienst slechts een beperkt aantal features kennen en slechts worden aangeboden aan een kleine groep populaire YouTube-accounts. (PS. Abonneer je ook op het Bright-kanaal op YouTube.)