Zo deel je met iOS 11 je wifi sneller met gasten

Zo deel je met iOS 11 je wifi sneller met gasten

07-06-2017 16:41 Laatste update: 26-04-2018 20:16

Als je bezoek hebt, hoef je dankzij iOS 11 niet meer te hannesen met wachtwoorden om de gasten toegang te geven tot je wifi-netwerk.

De nieuwe versie van iOS krijgt een nieuwe optie voor het delen van een wifi-verbinding met gasten. Nadat de eigenaar van een wifi-netwerk toestemming heeft gegeven, kunnen anderen automatisch inloggen met hun iPhone of iPad. Het naast elkaar houden van de apparaten van de gastheer en de bezoeker is genoeg om ervoor te zorgen dat de wifi-eigenaar een melding krijgt dat iemand verbinding wil maken.

Met een simpele druk op de knop is het vervolgens mogelijk om het wachtwoord van het ene naar het andere iOS-apparaat te versturen. Enige voorwaarde is dat beide apparaten zijn voorzien van het nieuwste besturingssysteem en dat Bluetooth aanstaat.

Wel fijn dat je niet meer naar het modem hoeft te lopen om op de achterkant te kijken wat het wachtwoord ook alweer is. Ook prettig: de bezoeker krijgt het wachtwoord niet te zien.

Apple kondigde iOS 11 maandagavond aan. Lees hier meer over de vernieuwingen. Bright deed vanuit San Jose verslag van het Apple-event. Bekijk ook de nabeschouwing van Erwin:


Kijk ook onze livestream na afloop van de Apple-presentatie terug:

Abonneer je op ons YouTube-kanaal of like ons op Facebook