Zo voorkom je spoilers van Game of Thrones

Zo voorkom je spoilers van Game of Thrones

17-07-2017 17:23 Laatste update: 26-04-2018 19:14

De kans op spoilers over seizoen 7 van Game of Thrones is deze dagen enorm. Zo ontloop je ze op Twitter, YouTube, Facebook en websites.

Test je kennis over Game of Thrones in onze quiz

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Game of Thrones is inmiddels in de VS uitgezonden, vanavond is de episode bij Ziggo beschikbaar. Voor wie nog niet meteen kan kijken en straks toch optimaal wil genieten, zijn er allerlei manieren om spoilers te ontwijken.  

Twitter

Gebruik de mute-functie in de Twitter-app. Daarmee kun je woorden en hashtags voor minimaal 24 uur negeren: ga naar je meldingen op Twitter en ga naar instellingen via het tandwieltje. Bij 'genegeerd' kun je jezelf beschermen voor woorden en zelfs accounts.

Websites en Facebook

Met extensies voor je browser kun je spoilers op websites tegengaan. Voor Chrome bestaat er GameofSpoils die gerelateerde berichten blokkeert op onder meer Facebook, Twitter, Reddit en Google News. Hij vervangt de verdachte berichten door citaten uit Game of Thrones. Wil je liever een gewone waarschuwing zien, dan is de Chrome-extensie UnSpoiler een aanrader. Deze slaat de geblokkeerde koppen van artikelen ook op, zodat je ze later nog kan teruglezen. De Firefox-browser heeft de plugin ProCon, waarmee ook allerlei trefwoorden zijn te blokkeren.

YouTube

De comments onder YouTube-filmpjes kunnen zomaar spoilers bevatten, die niet per se met het aangeklikte filmpje te maken hebben. Dat maakt het gevaarlijk om door de berichten te scrollen. Wil je geen risico nemen, dan kun je terecht bij de Chrome-extensie No YouTube Comments of de YouTube Comment Snob voor Firefox. De extensies zorgen dat reacties standaard worden uitgeschakeld.

Snapchat

Ook op Snapchat kun je de komende dagen veel filmpjes over Game of Thrones tegenkomen. Dat komt door een nieuw Game of Thrones-filter voor Snapchat van Ziggo. Daarmee tover je jezelf om tot White Walker. Leuk natuurlijk, zolang je vrienden er niks bij verklappen...

Doe de Bright Game of Thrones-quiz