Zuckerberg: schade privacyrel duurt nog jaren

Zuckerberg: schade privacyrel duurt nog jaren

02-04-2018 15:31 Laatste update: 15:54

Facebook-baas Mark Zuckerberg zegt dat het nog jaren duurt voordat zijn bedrijf weer bovenop de privacycrisis is.

Na de serie van publicaties over privacyschendingen heeft Zuckerberg wederom een interview gegeven. Tegen nieuwssite Vox zegt hij dat het nog jaren gaat duren voordat het sociale netwerk weer helemaal uit deze crisis is. "We moeten uit dit gat komen, maar het zal een paar jaar duren", aldus Zuckerberg.

Al zou hij graag zien dat de problemen binnen een half jaar opgelost zijn. "Maar ik denk dat de realiteit is dat het oplossen van deze vraagstukken langer gaat duren."

Apple

Verder reageerde Zuckerberg op uitspraken van Apple-ceo Tim Cook. Cook zei dat hij nooit in een situatie terecht zou komen zoals die van Zuckerberg momenteel, omdat Apple niet verdient aan de persoonlijke data van zijn gebruikers. Zuckerberg vindt de uitspraak 'extreem glad en niet in lijn met de werkelijkheid'.

"De realiteit is dat als je een dienst wilt bouwen die iedereen in de wereld met elkaar verbindt, er heel veel mensen zijn die er niet voor kunnen betalen. En daarom is het door advertenties ondersteund model, net als bij veel media, het enige rationele model dat kan helpen bij het bouwen van deze service om mensen te bereiken."

Pas deze instellingen aan om minder met Facebook te delen:


Zo minimaliseer je wat je deelt met Facebook

Facebook maakt verwijderen van je data makkelijker