Nog een nieuwe streaming muziekdienst: Microsoft Xbox Music
Nieuws

Nog een nieuwe streaming muziekdienst: Microsoft Xbox Music

maandag 15 oktober 2012 13:19

Dinsdag start Microsoft in 22 landen met de streaming muziekdienst Xbox Music.

Nog voordat Microsoft eind deze maand zijn nieuwe Windows 8 OS introduceert, start het morgen met de streaming muziekdienst Xbox Music. Xbox Music is de opvolger van Zune en zal vanaf het begin als betaaldienst op de Xbox 360 draaien. Gebruikers kunnen Xbox Music de eerste maand gratis proberen. Daarna kost een Xbox Music Pass 9,99 dollar per maand. Op Windows 8 is de dienst echter het eerste half jaar gratis maar wel voorzien van advertenties.

Xbox Music komt beschikbaar in 22 landen. Hoewel Microsoft niet heeft aangegeven welke landen dat zijn, is de kans groot dat de dienst morgen ook in Nederland beschikbaar komt. Auteursrechtorganisatie Buma Stemra heeft in elk geval een overeenkomst met Microsoft voor Xbox Music.

Xbox Music is voorgeïnstalleerd op alle desktop pc’s, tablets en laptops die op Windows 8 draaien en op smartphones met Windows Phone 8. Gebruikers met een Music Pass kunnen via de cloud al hun playlists synchroniseren met hun andere Windows 8-apparaten. Xbox Music zal in eerste instantie niet werken op Windows 7 en Windows 7 Phone. Microsoft werkt echter aan een versie die via de browser werkt. Uiteindelijk zal Xbox Music in de toekomst ook draaien op iOS en Android.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Yep, de dienst komt ook naar Nederland. Dit zou alweer de 20e iOS-app van Microsoft worden na al deze.

 

Niks IOS, ITunes is het slechtste programma wat ooit is uitgevonden, kan niet slechter dus deze streaming dienst gaat me zeker bevallen

 

+1 voor Nickske

 

Zeker een windows gebruiker. Je weet wel dat Jobs iTunes expres slecht heeft laten werken op een windows machine, toch?

 

Itunes werkt altijd al als een zonnetje. Net wat je gewend bent.

Streaming dienst van microsoft, daar heb ik mijn twijfels bij. Ik ben altijd benieuwd, dus ik ga het zeker wel proberen. Maar is dit niet wederom een late (re)actie van microsoft?

 

Nieuwsbrief