Nooit meer alleen eten
Nieuws

Nooit meer alleen eten

donderdag 09 juni 2011 11:32

Eetdate voor de 2,7 miljoen alleenstaanden in Nederland

Eten in je eentje maakt het eten tot een handeling. Samen eten maakt er meer van. Omdat we hard afstevenen op 50 procent alleenstaanden maakte grafisch ontwerpster Jing Foon Yu aan de KABK in Den Haag het project Nooit Meer Alleen Eten

Nooit Meer Alleen Eten is een alles-in-één-pakket. Voorin in het boek kies je of je wilt eten met Cathy, Eric of Margina. Bij die persoon lees je een recept voor één persoon dat je voor jezelf kookt. Klaar om te eten? Stop de dvd in je computer en kies het filmpje van de persoon die je gekozen had. Wat een toeval, Margina eet inderdaad dezelfde salade als jij! 

'Wat ik heb bedacht slaat natuurlijk nergens op', zegt Yu. 'Maar ik hoop dat ik bij mensen een glimlach teweegbreng en dat ze denken: misschien moet ik toch eens wat vaker met iemand afspreken om samen te eten.' Want alleen eten is een ernstig probleem. 

'Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgroeien in een huishouden waarin het niet gebruikelijk is om samen aan tafel te eten, later last krijgen van sociaal-emotionele stoornissen en geweld- en verslavingsgevoeliger zijn. Bovendien ontwikkelen ze een ongezond dieet dat weer gevolgen heeft voor hun algehele gezondheid en leven als volwassene. Ook voor volwassenen heeft alleen eten gevolgen. Ze eten slechter, onregelmatiger en aandachtsloos', aldus Yu in het voorwoord van Nooit Meer Alleen Eten. 

Het boekje is naast aankaarter van een maatschappelijk probleem vast een goed cadeau voor mensen die uitgekeken zijn op hun dvd met knapperend haardvuurtje of tropische vissen. Die hoeven niet perse alleenstaand te zijn. Ook samenwonen hoeft niet elke dag samen eten te betekenen. 

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

thank u for sharing.

 

Wat een onzin. In het drukke leven is het soms heerlijk om alleen te eten, even geen drukte en jammerende kinderen om je heen. Moment voor jezelf.

 

Aldus een "happy single" met flink wat frustratie dat hij alleen is ;)

 

Een beetje een sneue bedoeling. Ja ook ik ken ze, die zogenaamde happy singles die achter in de dertig nog steeds krampachtig proberen mee te komen in het uitgaanscircuit en hip lopen te wezen op dancefestivals tussen mensen van net 20. Mijn vrijgezellentijd duurde zon anderhalf jaar en ik heb het er goed van genomen, maar bovenal was ik blij eindelijk een levensgezel te vinden. Inmiddels alweer 15 jaar samen.

 

laat me raden, jij woont ergens op het platteland?

 

@Piet Patat, wie ik? Nee klein industriestadje. Wat ik bedoel is dat die happy singles eerlijk tegen zichzelf zouden moeten zijn. Als alleen zijn echt je keuze is dan is daar niks mis mee, maar als dat niet zo is houdt dan in ieder geval jezelf niet voor de gek.

 

Wat een grappig concept! Zie ook het Youtube-filmpje op haar website: http://www.jingeling.nl/nooitmeeralleeneten.html

 

Wat een origineel idee! Leuk voor als cadeau!

Maar ik kan het niet vinden op google of bol.com. Waar kan je het boek bestellen?

 

Het is net naar de drukker. Hou www.jingeling.nl in de gaten!

 

Ze staat ook in de meest recente VK Magazine, Mac van Dinther was bij haar komen eten.

 

Leuk concept maar na 3x weet je het wel.. Ik ga dan toch liever naar een leuk, tikkie druk eetcafe, het soort met een grote (lees-) tafel of riante bar, om daar aan te schuiven bij een best effort vrije plek.. Een gesprek komt makkelijk genoeg op gang, als je een zin of twee durft te zeggen.. ;P

 

Ja, tuurlijk ga je niet avonden achter elkaar dvd's kijken (hoewel die dame uit de preview wel erg leuk is!). Het gaat m natuurlijk om het signaal: alleen eten is slecht voor je, samen eten is veel leuker!

 

Ik heb het genoegen de echte Margina te mogen kennen en ook met haar te eten. Ze maakt verdomd goede salades ook. Grappig concept wel, Jing.

 

Er is tevens het initiatief AlleenEten.nl waar je alsnog in je eentje kan eten. Kan het iedereen aanraden!

 

Nieuwsbrief