Octofeed geeft Facebook een aangenamer design
Nieuws

Octofeed geeft Facebook een aangenamer design

zaterdag 09 juni 2012 14:25

Helemaal klaar met dat saaie blauw en wit van Facebook? Met Octofeed gaat zelfs het saaiste bericht leven.

Door sommige mensen wordt het design van Facebook geroemd, door anderen veroordeeld. De makers van Octofeed horen bij die laatste categorie.

Octofeed is jouw persoonlijke Facebook-feed in een ander jasje. En met anders, bedoel ik ook compleet anders. Het heeft wel iets weg van de iOS-app Flipboard, met als verschil dat Octofeed precies de inhoud toont van je Facebook. De berichten in je feed verschijnen in dezelfde volgorde als bij het origineel en je kunt ook reageren, liken en delen. Maar dan in een vlot en speels jasje.

Een paar mooie voorbeelden. Filmpjes starten automatisch als je naar beneden scrollt, maar het geluid gaat pas aan wanneer je er op klikt. Afbeeldingen en links worden meteen groot weergegeven, het bijhorende album verschijnt met een klik onder het bericht.

Of Octofeed het gaat halen, weet ik niet. Voor dagelijks gebruik moet je toch nog veel wisselen met het echte Facebook, bijvoorbeeld omdat je de notificaties niet kan lezen. Maar het is heel verfrissend om te zien dat het ook anders kan dan het saaie origineel.

Het gebruik van de dienst is gratis en bereikbaar met elk apparaat met een internetverbinding. Omdat je ook kunt reageren, moet je de applicatie toestaan om berichten te plaatsen en je feed te lezen.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief