Opnieuw een Blackberry-storing
Nieuws

Opnieuw een Blackberry-storing

woensdag 09 november 2011 22:43

Een deel van de Blackberry-gebruikers is woensdagavond weer getroffen door een storing.

De problemen begonnen woensdagavond rond acht uur, maar het lijkt erop dat niet alle Blackberry-gebruikers er last van hebben. Blackberry doet onderzoek naar de storing. Met name Blackberry Messenger was bij de gedupeerden niet te gebruiken. Sommigen melden ook problemen met websurfen, anderen ondervinden geen hinder. Zo te lezen op Twitter waren er ook Nederlanders onder de mensen met klachten.

Net als bij de vorige storing konden getroffenen geen gebruik meer maken van de webdiensten die via de servers van Blackberry-fabrikant RIM verlopen, zoals webbrowsen, messaging en e-mail. De verbinding met het 3g-netwerken doet het nog gewoon, maar bij Blackberry moet veel van het dataverkeer eerst langs de servers van RIM.

Vorige maand werd Blackberry ook al getroffen door een megastoring in heel Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Die storing was pas na meer dan drie dagen opgelost. Het bedrijf heeft hiervoor als compensatie gebruikers ongeveer voor 100 dollar aan gratis apps gegeven.

Update: rond 1 uur 's nachts meldde RIM via Twitter dat de diensten weer normaal functioneerden.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Dit doet Bright blijkbaar graag.
Apple prijzen en de rest klein maken...

 

heb ook regelmatig kritiek; bijvoorbeeld laatst nog geschreven dat het jammer is dat Apple Siri niet uitbrengt op oudere iPhones terwijl dat technisch geen probleem is. en:

http://www.bright.nl/apple-mist-deadline-itunes-match

en tja, RIM prijzen omdat er weer iets hapert in de servers? Over Apple-serverstoringen bijv. in iCloud zouden we ook gewoon berichten

 

Laat je toch niet zo kennen, Tonie. Het is veel professioneler niet in te gaan op dat soort reacties.

 

Nee, wie zwijgt stemt toe. En het is een gelegenheid om te verwijzen naar oudere artikelen die niet positief zijn over Apple. Stukje service. ;-)

 

Haters gonna hate!!

 

Niet dat ik BB haat maar wat zijn het toch kwalitatief uitermate teleurstellend producten.

 

Niet dat ik blackberry haat... Maar wat haat ik blackberry toch zeg...

 

Tonie, je hoeft je niet te verdedigen. Net als al die mensen die dan zeggen dat jullie alleen maar over apple schrijven is het gewoon niet waar. De mensen die apple zat zijn zien de wereld ook alleen maar door een applehatende bril.

 

Wanneer Bright zelfs berichten gaat maken over de laatste woorden van Steve Jobs, dan snap ik dat de lezers dit opmerken. Heb je wel eens een stuk op Bright over Apple gelezen dat negatief is? Heeft niets met haters te maken enkel methet feit dat Bright zwaar pro Apple is. Dat is hetgeen waar de lezers over kunnen vallen. Het feit dat Bright niet meer objectief is wat betreft Apple en concurrenten.

 

Mooi voorbeeld: Apple heeft zijn orders voor onderdelen Iphone verlaagd vanwege tegenvallende verkoop. Dit is typisch zo'n bericht dat we op Bright niet zullen zien maar op bijv. het objectieve tweakers wel.

 

Dat bericht wordt echter alweer ontkracht, zie:

http://gigaom.com/apple/apple-scaling-back-iphone-4s-now-probably-not/

"But the conclusion doesn’t line up with accounts from Apple and other third parties that show the iPhone 4S has sold well since launch and is continuing to do so."

Dus vandaar niet over geschreven. Het zou weinig toevoegen aan de onduidelijkheid.

 

 

Ik vind iBright ook al jaren lang een betere naam voor bright.
Maakt gewoon lekker duidelijk voor wie ze schrijven. :)

 

Je hebt zeker de lovende recensie over de Nokia Lumia 800 onlangs gemist? 

http://www.bright.nl/eerste-indruk-nokia-lumia-800

 

Blijf dan lekker op tweakers. Enthousiasme voor iets of iemand is niet fout. Wat een gezeur toch iedere keer.

 

Als je vindt dat Bright teveel Apple-liefde heeft. Dan ga je toch lekker naar het suffe Tweakers toe.

Of kunnen jullie er niet tegen dat je zelf geen Apple hebt...

 

Ik vind het ook maar kinderachtig gezeur. Niemand verplicht ons om Bright te lezen!

 

Bright gaat over vernieuwing. Aan bb is niet veel vernieuwends. Logisch dat er geen lovende artikelen over geschreven worden...

 

Download bright app dan gewoon niet stelletje gierige apple niet kunnen kopende hatende jaloerse ********..

 

Nieuwsbrief