Persoonlijke Gmails in zoekresultaten Google
Nieuws

Persoonlijke Gmails in zoekresultaten Google

donderdag 09 augustus 2012 14:31

Google is een proef gestart die relevante, persoonlijke Gmails toont tussen de zoekresultaten op het web.

De spreuk 'zoekt en gij zult het op Google vinden' moet volgens Google beter gaan kloppen met de werkelijkheid. De meeste dingen vind je op het web maar soms beschik je over persoonlijke informatie in mails die ook relevant is. Google start daarom een proef waarbij de eerste 1 miljoen mensen die zich aanmelden in hun Google zoekresultaten voortaan ook relevante, persoonlijke Gmails zullen terugvindenn

Tot nu toe was het zoeken op het web gescheiden van het zoeken in mail. Google geeft een fietsreis naar Tahoe als voorbeeld. Zoek je op ‘biking in Tahoe’ dan krijg je naast alle zoekresultaten afkomstig van het web rechts ook relevante emails van bijvoorbeeld vrienden die je een bericht hadden gestuurd over hun reis naar Tahoe.

De zoekmachine moet bovendien slimmer worden. Tik ‘my flights’ in en de nieuwe zoekfunctie vindt al je geboekte vluchten onder het kopje ‘Upcoming flights from your Gmail’. Het resultaat is overzichtelijk vormgegeven zodat je je vluchtgevens meteen inziet zonder dat je het oorspronkelijke mailtje hoeft te openen. Dat geldt echter niet voor de Gmail resultaten van bijvoorbeeld de ‘fietsreis’. Die links zul je wel in Gmail moet openen.

Hoewel je je als Nederlander wel kan aanmelden om mee te doen met de proef werkt het alleen via een Engelse versie van Google.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief