Philips breidt tv-extra's uit als Smart TV
Nieuws

Philips breidt tv-extra's uit als Smart TV

donderdag 10 maart 2011 08:35

De online en interactieve extra's in Philips-tv's heten nu samen Smart TV. Streamen vanaf tablet of telefoon of kan ook.

Philips noemt het interactieve en online deel in zijn tv's voortaan Smart TV. Die naam is niet erg origineel, want zo noemen Samsung en LG de interactieve en online gedeeltes in hun tv-software ook al. Philips Smart TV, dat in de meeste nieuwe modellen zit, biedt toegang tot allerlei online applicaties, die eerder onder de naam NetTV beschikbaar waren.

Zo zijn er apps van online videotheken voor het huren van on-demand films bij Videoland, VideoFutur, Film2Home, iConcerts en Cartoon Network. Smart TV heeft ook apps van allerlei social media zoals Facebook en Twitter. Ook beschikbaar zijn RTL Gemist en nu ook RTL XL, de online videotheek van RTL. De terugkijkdiensten van UitzendingGemist, ARD, ZDF, Pro7, Sat1, RTL, ARTE, France24, Antena3 en TV3 zijn ook beschikbaar. Er is trouwens ook al sinds 2009 een Bright TV-app.

Het onderdeel SimplyShare in Smart TV laat je muziek, foto's en video's via Wifi naar de tv streamen vanaf telefoon, laptop, desktop of tablet. Muziek afspelen gaat via SongBird, dat tal van audioformaten aankan. De Multiview-functie laat je tv kijken en tv-apps tegelijk gebruiken. Philips biedt ook nieuwe manieren om de tv te bedienen: er zijn ook apps voor iOS en Android, om je mobieltje of tablet als remote te gebruiken. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Wasbeer komt Google tv uit in Nederland ?

 

Haha wasbeer!!

 

voor meer zie damnyouautocorrect.com

 

Philips heeft een iphone app waar je alleen maar foto's mee kan streamen (en de tv kan bedienen) http://itunes.apple.com/nl/app/philips-wifi-tv-remote/id389423034?mt=8. Deze werkt ook op de ipad maar dan moet je hem uit vergroten. Welke app streamt er dan video's en welke is echt voor de ipad ontwikkeld? Verder zijn er nog amper andere tablets ingebruik. Philips zal er slim aan doen om AirPlay in hun tv's te implementeren dan gaan ios gebruikers pas echt Philips tv’s kopen. Ook hoop ik dat Philips de tv’s van 2010 ook blijft updaten en dat niet alles alleen voor de 2011 serie beschibaar komt.

 

Video app komt vast binnenkort nu 4.3 met AirPlay video uit is..

 

Dan moeten de philips tv's ook met airplay uitkomen

 

hey tonie, laat david eens heel rap die Philips Cinema 21:9 Gold Series LED TV onder den loupe nemen

ik had het al eerder met m over zijn 21:9 maar ik wachtte op een iets kleiner model en dit zou m wel eens kunnen worden!

wel jammer van geen full led

 

oops
forgot the link

http://pulse.philips.com/blog/2011/03/08/director’s-cut-cinema-219-gold-series-tv/

 

Ik heb hem net mogen aanschouwen tijdens een Philips event. Hij is erg mooi, vooral omdat hij niet meer zo belachelijk groot is :-) Duurt nog even voordat ik hem mag uitpakken. Ze worden in mei/juni verwacht.

 

ah thanks, ik kan niet wachten

ik hoop dat ze m onder de 3000 houden
en dat ze met multiview ook 2 zenders naast elkaar kunnen tonen
[geen PIP maar net als op mijn oldskool Philips een splitscreen met 2 zenders]
de bezel ziet er prachtig uit, brushed steel, alsof van de hand van Jony P. Ive

 

oh, die coole bright app toch. ik erger me al meer dan een jaar aan artikelen die uit 1 zin bestaan. gevolgd door: lees hier meer. Maar dat aanhangsel is dan weer geen link. Kortom lieve bright: herstel de smart tv app in haar oude glorie en je hebt 1 mens blij gemaakt (wat meteen de reden is om het niet te gaan doen. android apps scoren nu eenmaal meer, maar doe dan ook niet alsof die smart tv app zo geweldig is). dus

 

Totaal helemaal bedankt! Heb sinds half jaar 'n filips tv met nettv, ergerde me finaal aan de afstandsbediening

 

Just a quick sidenote! Voor alle merken internet TV's kan je een <a href="http://www.internetoptv.com/download/download-remote-app-voor-apple-en-a... app</a> downloaden, mocht je geinteresseerd zijn!

 

Nieuwsbrief