Pinterest is nu voor iedereen (dus ook voor jou)
Nieuws

Pinterest is nu voor iedereen (dus ook voor jou)

donderdag 09 augustus 2012 16:33

Het sociale fotoprikbord Pinterest heeft zijn deuren nu voor iedereen geopend. Je hebt geen invite meer nodig om een account te registeren.

Dit meldt de succesvolle sociale netwerksite op hun blog. Het is voortaan mogelijk om jezelf via Twitter, Facebook of (heel ouderwets) je e-mailadres te registeren. Het voordeel van registeren met Twitter of Facebook is dat deze websites kunnen communiceren met Pinterest, waardoor al je favoriete pins bijvoorbeeld op je Facebookprofiel worden weergegeven.

Pinterest fungeert als een sociaal prikbord waar je alles kunt bewaren wat je tof vindt. Dat kan met de website van Pinterest (een zogeheten repin) of via een speciale bookmark of browser-extensie, waarmee je alles van het web op jouw Pinterestprofiel kunt pinnen. De pins zijn tevens onder te verdelen in speciale boards, die thema's of interesses aangeven.

Je raadt het al: de website spreekt mogelijk eerder vrouwen aan vanwege de overvloed aan interieurs, lieve foto's en mode. Maar naast vrouwen kunnen ook de mannen hun ogen uitkijken - bijvoorbeeld bij Brights Pinterestpagina of die van opperbaas Erwin. En mocht je iets op Bright zien wat je helemaal geweldig vindt: er staat een handige knop aan de onderkant van elk artikel.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Wat een grap, er was al tijden geen sprake meer van een noodzakelijke (persoonlijke) invite, je kon pinterest zelf een request sturen, zodat zij je een 'invite' stuurden, beetje krom nieuwsbericht dus..
Echter waardeer ik pinterest wel: het is een gemakkelijk en overzichtelijk medium om onderwerpen te volgen en visuele bookmarks te delen.

 

Nieuwsbrief