Polaroid-films vanaf deze week opnieuw te koop
Nieuws

Polaroid-films vanaf deze week opnieuw te koop

dinsdag 23 maart 2010 09:57

Nieuwe rolletjes voor oude instantcamera's gaan deze week in de verkoop dankzij een groep Nederlandse Polaroid-fans.

Het Enschedese bedrijf The Impossible Project is er ondanks zijn naam in geslaagd de fabriek voor Polaroid-films weer op gang te krijgen. De medewerkers, waaronder ex-personeel van het failliete Polaroid, hebben het proces van de instantfilm opnieuw moeten uitvinden en dat is gelukt. Het bedrijf start deze week met de verkoop van Poloroid-rolletjes voor de 600-series en de oude SX-70-camera's en haalde daarmee zelfs de Amerikaanse pers.

De nieuwe pakjes, de PX 100 en 600, kosten circa 20 euro. Het pakje voor de 600 en SX-70 is goed voor acht zwart-wit foto's. Kleuren film volgt in de zomer. Het bedrijf verwacht komend jaar 1 miljoen pakjes te produceren. Polaroid stopte in 2008 met de productie van zijn bekende films. Fujifilm maakt nog wel film voor een deel van de Polaroid-camera's, maar niet voor de 600 of de SX-70. Vooral dat laatste model is geliefd bij kunstenaars en ontwerpers.

In totaal komt The Impossible Project dit jaar met zes verschillende soorten instantfilm op de markt. Overigens gaat de opvolger van het bedrijf Polaroid, PLR IP, die de merknaam bezit en licenseert aan elektronicafabrikanten, later dit jaar ook enkele nieuwe instant-camera's verkopen die de filmrolletjes van The Impossible Project gaan gebruiken.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Heel erg tof
 

De 600 is nu alweer uitverkocht :(

 

Maak daar maar 2 miljoen van, jongens. Loopt als een trein.

 

Tering kriebels wat duur... 8 feauteaus voor 20 euro! Ze moeten echt iets aan die prijs doen anders zal het geen succes worden ondanks het feit dat het een leuk initiatief is.
Handig als je iemand kidnapt en een foto moet sturen of zo.

 

Kijk vanavond naar het Journaal op 3, want die zijn er vanmiddag geweest. Zelf gecheckt: machines werken nog en de mannen van The Impossible project werken hard aan de nieuwe productie op gang te brengen!

 

Begrijp de hype rond dit product niet.

 

Zal ook de polaroid 50 serie terug geproduceerd worden ?
Handig in gebruik bij de Graflex.

 

nu nog wachten op de 665......

 

geachte lezer,

CREA Hengelo heeft in het verleden veel gebruik gemaakt van polaroid camera's in de fotocursussen.
Het is nog de vraag, gezien de kosten, of dit nog weer opgepakt gaat worden.
Zijn er liefhebbers die naar polaroid camera's vragen? Wij hebben ze nog.

met vriendelijke groet

Ad van Deudekom
CREA Centrum voor Kunsteducatie
074-2917597

 

Ik heb heel veel interesse in een polaroid camera. Groetjes Joni Patty uit Wierden. Mijn tel nr is 0634733716. Als het nog mogelijk is kan ik het morgen ophalen en direct betalen. Alvast bedankt

 

hallo,

ik wist niet dat er nog mensen in wierden waren die polaroid camera's gebruikten. ik weet niet welk type camera u gebruikt en welke film, maar ik gebruik polaroid iedere dag. ik woon in de wilgenlaan 25. misschien is het leuk om een keer foto's van elkaar te bekijken of foto's te maken.

Groetjes, Joep.

 

Ik kocht net een polaroid colorpack 80 met tas en flash erbij. De filmrolletjes die erin gaan : type 88 land filmpak. Waar kan ik dit halen? Is iemand geïnteresseerd in mijn toestel als ik geen fotofilmpjes meer kan krijgen?

 

Dag Crea,

ik heb interesse in een polaroid-camera. Welk model bieden jullie aan? en hoeveel vragen jullie nog. Zou het wel fijn vinden om één te kunnen aankopen. Ik ben woonachtig te Gent.

groet
B

 

heyhey,

Ik ben liesbeth en heb een polaroid 600 land camera, waar ze dus net trg films voor maken en verkopen! Ik zelf woon in Gent en verkoop deze polaroid, als u geïntreseerd bent, email me terug met jouw prijs en we spreken verder.

Groetjes Liesbeth

 

Hallo

ik ben wel geintereseerd in een polaroid camera maar ligt eraan wat je heb natuurlijk

groetjes (:

 

helden!

 

Hallo

Ik ben kunstenaar en heb indertijd een voettocht gelopen met mijn zoontje van 4. We fotografeerden elkaar tijdens die tocht op een bepaald tijdstip iedere dag met de polaroid. Altijd magic! Misschien ga ik zaterdag weer lopen met een 2-tal mensen. Kan ik een pak foto's bij jullie bestellen voor de 600? Is dat zwart-wit? En hoeveel foto's waren dat ook alweer? 10 dacht ik. Helemaal te gek. Als het niet op zo korte termijn lukt is dat ook niet erg. Wil ze toch heel graag.
Zie jullie antwoord tegemoet.
Alvani

 

We kunnen dus weer met Poloroids gaan betalen!

(Voor wie nog weet hoe de rode BX SPORT uit Flodder ooit betaald is.)

 

Alleen zijn de cassettes voor de polaroid nu bijna duurder dan een tweedehands BX Sport. :-P

 

Ik heb een Kodak polaroid 636 close-up. Maar kan nergens op het eiland (Curacao) er filmrollen voor vinden. maar wat ik via berichtgeving op deze site begrijp is dat er hier dus geen films meer voor worden geproduceerd klopt dat?

Heeft iemand een idee wat ik dan kan aanschaffen dat beetje hetzelfde werkt als een Polaroid camera?

Alvast bedankt!

 

Ja je moet gewoon een polaroid 600 of sx 70 kopen, daar worden nou die films weer voor gemaakt, die kun je dan weer bestellen bij the impossible project :)

 

Nog te koop? (xp 600)

 

Wie kan mij helpen aan het tel.nr van de firma die polaroid heeft doorgestart.
Ik heb een ouid app. gekocht in Saudi-Arabie en wil dit o0ver zetten op DVD maar heb hier problemen mee.

Wie o Wie kan mij helpen????!!!!
GRoet Peter

 

Te koop aangeboden Palaroid 600 camera als nieuw.
Nauwelijks gebruikt.
Prijs Euro 50
Reageren abalster@alexbalster .com

 

Ik heb een camera "Polaroïd Supercolor 645" in zeer goede staat. Interesse ? Mail me even voor verdere afspraak.

 

Net in een te enthousiaste bui 3 tweedehands polaroid 600 en 630 camera's gekocht (dus als iemand er nog één wil). Met boekje er nog bij, heel netjes. Maar wat het leukste was: in twee camera's zat nog een oude film. In één nog met 6 foto's erop. Tip: hij flitst als een malle. Ogen open houden.

 

De SX-70 films werken toch ook in de 1000 land camera ? :)
Daar moeten namelijks SX-70 films in.

 

Ik heb een polaroid 600 en 630 maar geen films
Kan ik deze nog ergens kopen?

 

geachte liefhebbers,
heb een nooit gebruikte supercolor 645 CL POLAROID TE KOOP.
bieden maar!

 

Goeiedag,

Ben op zoek naar een Polaroid camera in goed werkende staat, vraag me af waar u woont en wat voor prijskaartje eraan hangt?

 

geachte liefhebbers,
heb een nooit gebruikte supercolor 645 CL POLAROID TE KOOP.
bieden maar!

 

Vandaag mijn SX-70 opgehaald bij vintage-instant.com super cool om weer te kunnen schieten. De film van Impossible is wel even wennen maar de zwart wit is heel erg strak.

 

Ik wil een polaroid camera kopen. Nu zie ik veel aanbod op marktplaats etc. maar ik heb er totaal geen evrstand van. Kan iemand mij advies geven over welke camera ik kan kopen en welke films ik hiervoor nodig heb?

alvast bedankt!

 

Nieuwsbrief