Politie-inval vanwege iPhone 4G
Nieuws

Politie-inval vanwege iPhone 4G

dinsdag 27 april 2010 14:56

Het verhaal van het verloren iPhone-prototype krijgt een staartje: de politie heeft een inval gedaan bij een Gizmodo-journalist.

De politie in Silicon Valley heeft dit weekend een inval gedaan in het huis van Gizmodo-hoofdredacteur Jason Chen. Aanleiding was het gestolen/gevonden iPhone-prototype dat de site in handen had gekregen. De gadgetblog had geld betaald aan de 'vinder', naar schatting enkele duizenden dollars.

De politie onderzoekt of de site hiermee de wet heeft overtreden en forceerde in het kader van dat onderzoek de voordeur van Chens huis. De Gizmodo-schrijver en zijn vrouw kwamen later thuis en troffen de kapotte deur en een stel rechercheurs aan. De politie heeft al zijn computers en apparatuur in beslag genomen, waaronder drie Apple-laptops, twee Dells, een iPad en tal van andere elektronica.

De kwestie kan leiden tot jurisprudentie over de vraag of webloggers van grote blogs als Gizmodo zijn te beschouwen als journalisten. De advocate van de uitgever van Gizmodo, Gawker Media, meent dat de politie met de inval onwettig heeft gehandeld. Omdat Chen thuis werkt, is zijn huis een journalistieke redactie en een inval zou dan aan meer voorwaarden moeten voldoen, stelt ze. Ook andere juridische experts noemen de politie-actie illegaal.

Gray Powell, de Apple-medewerker die de iPhone in een café verloor, is volgens zijn vader nog steeds werkzaam bij het bedrijf. Apple-oprichter Steve Wozniak poseerde dit weekend jolig met een biertje aan zijn mond en een iPhone in de hand met een speciaal t-shirt met de opdruk: 'I went drinking with Gray Powell and all i got was this iPhone-prototype'.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Apple moet niet zeuren. De enorme hoeveelheid free exposure is onbetaalbaar. Misschien zelfs wel onderdeel van een heel slim marketingplan!

 

Waarschijnlijkbwas dit de echte iphone 4 prototype, maar gaat apple het ontwerp even veranderen zodat het toch nog een verrasing word.

 

De nieuwe iPhone heet niet de '4G'. Naam is officieel nog niet bekend maar gespeculeerd wordt over 'iPhone HD' of simpelweg 'iPhone'.

De reden dat de 3G zo heet is omdat deze op het 3G netwerk werkt. Het feit dat het een 3e generatie iPhone betreft is toeval. De nieuwe iPhone gaat niet op een 4G netwerk draaien.

Kop zou dus moeten luiden 'Politie-inval vanwege iPhone prototype' oid.

 
die kop is te lang, dan past hij niet mooi op 1 regeltje op de voorpagina :P
 

Right, maak er anders van 'Apple koopt Microsoft' dat past wel en is ook onwaar.

 

rofl

 

ja, wat zal ik zeggen, mieren moeten tenslotte ook een sexleven hebben.

 

"De reden dat de 3G zo heet is omdat deze op het 3G netwerk werkt. Het feit dat het een 3e generatie iPhone betreft is toeval."

Sterker nog, de iPhone 3G is de tweede generatie iPhone, niet de derde.

 

haha je hebt gelijk, mijn fout.

Of telt deze ook mee? ;)

http://gizmodo.com/279688/apples-original-iphone-1983

 

Er is wel degelijk een 4G netwerk. Wimax.

 

Ja maar er is nog niet bekend of het daar mee gaat werken.

 

Overal zijn politie klotelui. Krijgen ze elk n ipat van ome steve soms. Stelletje waardeloze macho's!

 

Fokin police brutality.

 

Vind t terrecht hoor! Wat een loser! Maar goed van t geld dat hij nu verdiend door de aandacht op z'n site en dergelijke kan hij 100 iPhone HD's kopen!

 

"Als jij nou die iPhone meeneemt naar de kroeg!"

Verhaal klopt van geen kant,..
Mediageil zijn we allemaal en overal!

 

'Apple-laptops' foei!

 

Er is een wet die journalisten het recht geeft om bronnen te beschermen. Die wet geeft echter niet journalisten het recht om zelf de wet te overtreden. Of die jongens van Gizmodo nou bloggers of journalisten zijn maakt in dit geval dus helemaal niet uit.

http://daringfireball.net/linked/2010/04/26/blodget-shield-law

 

Er is op internet wel altijd een link te vinden die jouw kronkelige gedachte ondersteunen.

 

Ik wil ook een ipad 4G

 

Nieuwsbrief