Pretpark en beursgang voor Angry Birds
Nieuws

Pretpark en beursgang voor Angry Birds

dinsdag 08 mei 2012 15:41

De bestseller game app maakt een sprong naar de echte wereld. Het eerste Angry Birds pretpark is een feit.

Vorige week opende Angry Birds Land in het Finse Srknniemi Adventure Park. Binnenkort volgen er meer in Engeland en is het wachten tot de boze vogels en irritante biggetjes ook in Nederland neerstrijken.

Angry Birds maker Rovio, dat een heel goed jaar achter de rug heeft en een beursgang voorbereidt, wil families bewegen er samen op uit te trekken en actief te zijn in de buitenlucht. De nieuwe Finse trekpleister bestaat uit twaalf attracties, waaronder een carrousel en een achtbaan, een klimtoren met glijbanen en zandbakken in Angry Birds-stijl. Ze lieten zich inspireren door Disneyland: Red Bird en Helmet Pig hobbelen door het park om het publiek te begroeten. Ook zijn er themarestaurants en cafés.

Waar de attracties vooral gericht zijn op kinderen, daar kunnen volwassenen hun ei kwijt in de arcadehal die speciaal voor het park werd ontwikkeld. Door middel van een GPS-functie kun je er ook locatiegebonden Angry Birds-levels downloaden die je vervolgens overal kunt spelen. Wat het bezoek meer dan waard maakt voor de fanaat die alle speelvelden inmiddels glansrijk heeft doorlopen.

Toch lijkt heel hard schommelen op een Angry Birds wipkip lang niet zo spannend als de meer dan levensgrote katapulten die de Chinezen bouwden in een ongelicenseerd Angry Birds pretpark dat vorig jaar opende. Waar je met knuffels van de bekende vogels op immense bouwwerken schiet. Wie mijn teleurstelling deelt, kan aan de slag met deze handleiding om zelf zo’n katapult te bouwen. Of moet toch naar China.

Nieuwsbrief