Privéfoto's Zuckerberg uitgelekt via Facebook-lek
Nieuws

Privéfoto's Zuckerberg uitgelekt via Facebook-lek

woensdag 07 december 2011 10:41

Een security-lek op Facebook leidt tot uitgelekte privéfoto's van gebruikers van het sociale netwerk. 

Dankzij een truc die uit de doeken werd gedaan op een bodybuilding-forum was het mogelijk om foto's te bekijken die Facebook-gebruikers privé willen houden. Het misbruik was mogelijk door creatief gebruik van de mogelijkheid om 'ongepaste' profielfoto's te melden aan Facebook. Deze feature maakte het ook mogelijk om extra foto's aan te melden, ook al waren die foto's alleen toegankelijk voor een kleine groep vrienden van degene die de beelden online had gezet.

Ook Facebook-ceo Mark Zuckerberg lijkt slachtoffer te zijn geworden van het lek. Dertien privéfoto's van Zuckerberg werden openbaar gemaakt met als boodschap 'It's time to fix those security flaws Facebook...'.  Op één van de foto's is Zuckerberg te zien met een net geslachte kip. De Facebook-ceo eet alleen vlees dat hij zelf heeft geslacht.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Goh, 'spannend zeg'

 

hij mist nog net het horloge aan z'n pols om als total geek door het leven te gaan xD

 

Nieuwsbrief