Traag internet is zonde van je werkdag
Promotion

Traag internet is zonde van je werkdag

woensdag 14 februari 2018 11:01

Bijna de helft van de ondernemers heeft thuis beter internet dan op kantoor, blijkt uit een nieuw onderzoek van Ziggo Zakelijk.

Een goed werkende internetverbinding, we kunnen bijna niet meer zonder. Van boodschappen doen tot je belastingaangifte, we doen steeds meer via de digitale snelweg. Als ondernemer is werkend internet helemaal onmisbaar. Want of je nu een webwinkel hebt of alleen je mail gebruikt om je facturen te versturen, zonder een stabiele en snelle internetverbinding werk je een stuk minder effectief.

Toch heeft 42 procent van de Nederlandse ondernemers thuis een betere verbinding dan op het werk, blijkt uit een nieuw onderzoek van Ziggo Zakelijk en Multiscope. Vreemd, want je zou denken dat je juist zakelijk alles op en top geregeld wilt hebben. Zeker wanneer uit datzelfde onderzoek blijkt dat bijna 30 procent minder productief is, als er problemen zijn met het internet.

Een slechte internetverbinding is voor 28 procent van de ondernemers de grootste bron van productiviteitsverlies, gevolgd door oude/trage laptops en priv├ęgebruik van social media, mobiele telefoon en internet. Slechts 13 procent van de ondernemers zegt niet afhankelijk te zijn van een goede internetverbinding.

Je loopt 500 euro per dag mis

Tijd is geld, en dat telt misschien wel dubbel als het geld van je eigen bedrijf is. En hoewel het even weg vallen van de verbinding, niet meteen in de papieren zal lopen, blijkt toch dat een dag zonder internet gevolgen kan hebben voor je jaarcijfers.

Ruim een derde van de ondernemers verwacht dat een dag offline zomaar vijfhonderd euro kan kosten. En dat is toch zonde.

Het is dus eigenlijk best raar dat zoveel ondernemers zakelijk minder goed internet hebben dan thuis. Flexwerken mag dan wel helemaal hot zijn, maar van de ene gratis wifi naar de andere moeten hoppen, of lang moeten wachten tot een upload klaar is, is natuurlijk allesbehalve prettig of praktisch.

Tip van de dag is dan ook om toch maar weer eens kritisch naar je zakelijke internetverbinding te kijken. Goed werkend internet voorkomt immers een boel frustratie.

Lees meer over het onderzoek.

In samenwerking met Ziggo Zakelijk