Tv kijken met streamingdienst KNIPPR
Promotion
Promotion

Tv kijken met streamingdienst KNIPPR

dinsdag 17 januari 2017 00:07

We hebben de tv-dienst KNIPPR getest. Daarmee kijk je zenders via internet. En je bepaalt zelf welke zenders je kijkt. "Als er nog meer zenders bijkomen, wordt KNIPPR steeds interessanter."

Met KNIPPR kijk je tv op een scherm naar keuze met apps voor smartphone, tablet en Apple TV4. Streamen met Chromecast of in de webbrowser is ook mogelijk. En je betaalt alleen voor de zenders die jij wilt. We probeerden de dienst en geven twee keer 3 maanden gratis Knippr en twee Chromecasts weg.

Met de tv-dienst KNIPPR van T-Mobile kun je tv-zenders kijken via internet. Dat kan handig zijn voor locaties waar je geen tv-abonnement hebt, zoals in een vakantiehuisje, op de boot of op kantoor. Het kan ook interessant zijn voor wie geen vast tv-pakket heeft en alleen internet wil afnemen van zijn provider. Of Knippr ook echt voordeliger is, dan een tv-pakket bij je internetabonnement afsluiten, verschilt overigens per aanbieder.   

Het basisaanbod van KNIPPR biedt de 17 populairste zenders en kost 9,99 euro per maand. Wil je meer zenders, dan kost dat voor de meeste zenders 0,99 euro per zender per maand. Je kunt de zenders zelf online aan en uit zetten. Dat gaat erg makkelijk via de site van KNIPPR. In totaal zijn er zo’n 60 zenders beschikbaar. Dat is een kleiner zenderaanbod dan bij de meeste tv-aanbieders via kabel of glasvezel. Het merendeel van de zenders is in HD-kwaliteit beschikbaar. Betaalzenders als Fox Sports en Film1 ontbreken nog.

On-demand kijken en terugspoelen 

Met KNIPPR kun je kijken op twee schermen tegelijk, en niet alleen via wifi thuis maar overal in Nederland, als je maar internet hebt. Je partner kan bijvoorbeeld iets anders op zijn of haar tablet kijken, terwijl jij via Chromecast of Apple TV een andere zender op je tv op hebt staan.

KNIPPR biedt verder een aantal functies die je ook bij interactieve tv via decoders ziet. Zo kun je veel programma’s tot 7 dagen terugkijken en kun je programma’s live pauzeren of ze afspelen vanaf het begin. Dat werkt allemaal vrij vlot in de apps van KNIPPR. Sommige zenders kun je alleen terugspoelen en niet vooruitspoelen, maar dat heeft te maken met de wensen van de tv-zenders.  

Goede streams en prettige apps

Het streamen via de apps of de website werkte in onze ervaring erg soepel en stabiel. Het schakelen tussen zenders gaat voor internetbegrippen best snel, maar nog wel iets trager dan bij zappen met een settopbox. De beeldkwaliteit is goed en past zich automatisch aan je internetsnelheid aan. Dat is handig voor als je via 3G of 4G op de mobiele app kijkt.

De interface van de KNIPPR-apps - voor iOS, Android en Apple TV - is snel en overzichtelijk. De tv-gids en zoekfunctie werken over het algemeen sneller dan bij settopboxen. Doordat de terug- en doorspoelfunctie zo vlotjes werkt, in de Apple TV-app die wij hebben getest, ga je dit ook echt gebruiken, terwijl je dat met de afstandsbediening van een decoder minder snel zou gaan doen. Handig is de herinneringsfunctie waarmee je een melding kunt krijgen als je favoriete programma begint. Zelf programma’s online opnemen en langer dan 7 dagen terugkijken, kan nog niet.

Als er nog meer zenders bijkomen, wordt KNIPPR steeds interessanter. Dan kun je je voorstellen dat sommige losse zenders die KNIPPR voor een laag bedrag per maand aanbiedt bij andere providers onderdeel zijn van duurdere extra pakketten. KNIPPR is nu vooral interessant voor wie thuis nog geen tv-pakket heeft of voor wie op andere plekken dan thuis tv wil kijken.