Zo zie je de verschillen tussen echte en neppe UHD-TV's
Promotion

Zo zie je de verschillen tussen echte en neppe UHD-TV's

vrijdag 08 december 2017 00:45

Er is een zichtbaar onderscheid tussen niet-gecertificeerde en echte 4K UHD TV’s. Dat verschil kun je zelf gemakkelijk controleren.

UHD staat voor Ultra High Definition, ook wel 4K genoemd. Televisies met deze technologie horen vier keer scherper te zijn dan full-hd-televisies, met minimaal 3840 horizontale en 2160 verticale pixels. Zo ga je nog meer op in de actie van een spannende film of kun je nog meer genieten van je favoriete serie.

Scherper, helderder, betere kleuren

Maar onderling kunnen UHD TV's verschillen. Je hebt niet-gecertificeerde modellen en échte UHD TV’s. De echte UHD-TV’s bieden op meerdere punten een betere beeldkwaliteit. Zo hebben ze levensechte en accurate kleuren. De niet-UHD-TV’s hebben minder natuurlijke en minder heldere kleuren.

Ook gebruiken echte 4K-tv’s de volledige schermresolutie, waardoor de beelden er scherper uitzien. En deze schermen zijn een stuk helderder. Zet maar eens een echte UHD-TV’s naast een neppe 4K-tv, dan zie je meteen het verschil.

Het verschil zit in de subpixels

Hoe herken je de echte 4K-televisies? Het antwoord is simpel: kijk van dichtbij naar het scherm. Een echte 4K-televisie biedt ruim acht miljoen pixels, die onderling bestaan uit rode, groene en blauwe subpixels. Dat kun je controleren door een foto van het scherm te maken en in te zoomen. Of je kunt een vergrootglas voor de tv houden. Neppe modellen voegen naast de gekleurde subpixels ook witte subpixels toe. Daardoor worden kleuren vager, de helderheid minder en de resolutie lager.

Let op het UHD-logo

Ook zijn echte 4K-tv’s gemakkelijk te herkennen aan het officiële UHD-logo. De Europese organisatie Digital Europe, waar veel belangrijke techbedrijven bij aangesloten zijn, geeft dit officiële logo voor UHD-TV’s uit. Alleen de televisies die voldoen aan de opgestelde voorwaarden komen ervoor in aanmerking. Dit logo vind je op de doos van de televisie.

Als je verzekerd wilt zijn van een echte 4K UHD-televisie, kun je terecht bij Samsung. Alle Samsung UHD-TV’s zijn namelijk voorzien van alle voorwaarden voor de UHD-standaard.

Van onze partner Samsung