Regisseur Star Trek gaat nieuwe Star Wars maken
Nieuws

Regisseur Star Trek gaat nieuwe Star Wars maken

vrijdag 25 januari 2013 13:23

Verschillende bronnen weten dat J.J. Abrams Star Wars: Episode VII gaat regisseren, Ben Affleck scheen ook een optie te zijn.

Regisseur J.J. Abrams is niet vies van een beetje sciencefiction. Momenteel legt Abrams de laatste hand aan Star Trek Into Darkness, het vervolg op de succesvolle Star Trek reboot uit 2009. Ook zit Abrams als regisseur of productent achter films als Super 8 en Cloverfield en ontwikkelde hij tv-series Lost, Alias en Fringe. Volgens ingewijden is zijn volgende klus het regisseren van Star Wars deel 7, de eerste van een nieuwe reeks onder Disney.

Bronnen van website The Wrap weten dat Lucasfilm-hoofd Kathleen Kennedy regisseur Abrams al tijden probeert te paaien, succesvol schijnt nu. Eerder zei Abrams zelf dat een nieuwe Star Wars 'niet zijn volgende bestemming' was. Maar ook The Hollywood Reporter heeft bronnen die Abrams' medewerking bevestigen. Acteur en regisseur Ben Affleck zou trouwens ook overwogen zijn de nieuwe Star Wars te regisseren.

Abrams gaf in hetzelfde interview waarin hij medewerking met de nieuwe film ontkende wel aan groot fan te zijn. Tijd voor een dergelijk project lijkt Abrams in ieder geval te hebben: wat regie betreft is zijn agenda na Star Trek Into Darkness vrij. Mocht Abrams meedoen, is hij niet de eerste grote naam rondom de nieuwe film.

Scenarist Michael Arndt is al aan de film verbonden, eerder schreef hij onder andere Little Miss Sunshine en Toy Story 3. Ook Star Wars veteranen Mark Hamill, Carrie Fisher en zelfs Harrison Ford zouden interesse hebben mee te doen. Ook Ewan McGregor, Obi Wan in de vorige trilogie, heeft wel oren naar een rol in de nieuwe film. Star Wars: Episode VII moet volgens de planning in 2015 klaar zijn en is het eerste deel in een nieuwe trilogie.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Handige actie,... Beetje zelfde als Steve Balmer CEO maken van Apple...

 

Nieuwsbrief