Resolutie Samsung-ultrabook nadert die van Apple's MacBook Retina
Nieuws

Resolutie Samsung-ultrabook nadert die van Apple's MacBook Retina

zaterdag 01 september 2012 13:23

Een prototype Windows 8-laptop van Samsung komt qua aantallen pixels in de buurt van de MacBook Pro Retina.

Samsung heeft een 13 inch Series 9 ultrabook getoond met een 2560x1440 scherm. Die resolutie komt in de buurt van de 2880x1800 van de nieuwe Macbook Pro. De 2560x1440 resolutie krijg je nu meestal alleen in high-end gamemonitors. Het scherm in deze Windows 8-laptop heeft een matte finish, zodat hij minder spiegelt.

Het slechte nieuws is dat het nog maar een preproductiemodel is en dat Samsung nog niet kan zeggen wanneer deze Series 9-ultrabook precies op de markt komt. Het prototype stond in een hoekje op de Samsung-stand tijdens de IFA-beurs in Berlijn en werd niet officieel aangekondigd.

In Berlijn showde Samsung ook nog een concept-laptop met een extra scherm op de achterklep. Dat touchscreen is ook met Samsungs S Pen-stylus te bedienen. Ook dat model is nog niet klaar voor de consument.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Zoo jammer dat het geen os x machine is. Want wat is ie mooi zeg! Hier zou ik toch bijna mijn macbook de deur voor uit doen.

 

@oversteeg 1) osx draait ook op een willekeurige PC, en 2) Windows heeft al jaren een betere high res ondersteuning.

 

3) Windows 8 ziet er een stuk beter uit dan de rommel dieosx Berglöwe is geworden.

 

"Het scherm in deze Windows 8-laptop heeft een matte finish, zodat hij minder spiegelt"

eh.. WTF?! Gaan we nu weer en masse de glanzende schermend over boord gooien?

 

Nieuwsbrief