R.I.P. Sparrow, lang leve .Mail
Nieuws

R.I.P. Sparrow, lang leve .Mail

donderdag 09 augustus 2012 15:39

De plotselinge dood van fijne mail-app Sparrow is jammer, maar biedt ook kansen. .Mail is een boeiende nieuwkomer.

.Mail is een concept van Duitse ontwerper Tobias van Schneider. Hij liep rond met een simpele vraag: waarom is email na jaren innovatie maar zo weinig veranderd? Hij gaf zelf het antwoord met de even slimme als simpele mailclient .Mail.

In .Mail wordt email verzameld zoals je gewend bent, in een kolom links van je scherm. Dan komt de truc: muis over de thumbnail van een mail en er schuiven drie blokjes overheen. Daarmee kun je de prioriteit van het bericht kiezen. Actionsteps noemt Van Schneider dat. Mailtjes komen dan gesorteerd op prioriteit en datum in het Next Steps menu te staan. Daar kun je de mailtjes verder afhandelen. Allemaal omdat Van Schneider email geen email meer vindt. Mark as read is achterhaald; je moet te vaak terug naar een bepaald bericht.

Ook de manier waarop .Mail met attachments omgaat is slim. Van Schneider denkt aan een browser voor bijlagen. Simpel zoeken door alle bijlagen die je ooit gestuurd zijn, zoals je dat met normale bestanden op je computer ook zou doen. Die twee subtiele maar slimme vernieuwingen, gepaard met het strakke uiterlijk, zouden van .Mail weleens een hele fijne mail-app kunnen maken.

Gaat trouwens nog wel even duren: het experiment loopt pas twee weken. Je kunt wel vast je emailadres achterlaten als je op de hoogte wilt blijven van de vorderingen van .Mail.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

En dan maar hopen dat zij wel blijven bestaan en niet worden opgekocht door ..ehm .. Apple of zo.

 

Ik zoek al jaren naar zo'n emailclient. Outlook.com ziet er goed uit, maar het blijft Microsoft. Hopelijk wordt ie inderdaad niet opgekocht door een groot bedrijf dat denkt aan nog meer winst.

 

#1 faalt keihard het is denk ik weer zo'n fandroid!
Google koopt meer bedrijven op dan apple hoor!

 

Nieuwsbrief