Samsung lekt zelf nieuwe tablet
Nieuws

Samsung lekt zelf nieuwe tablet

maandag 13 februari 2012 18:09

Samsung zette te vroeg het persbericht over zijn eerste tablet met Android 4.0 online: de 7 inch Galaxy Tab 2.

De kleinste van de Samsung-tablets - als je de Galaxy Note niet als tablet ziet - krijgt komende maand een opvolger. De 7 inch Galaxy Tab 2 wordt de eerste Samsung-tablet die vanuit de doos werkt met Android-versie 4.0, Ice Cream Sandwich. De tablet is 10,5 mm dik, 1,5 mm dunner dan de eerste generatie. Hij werkt met een 1 Ghz dual-core chip, heeft twee camera's, 3g-ondersteuning, Bluetooth 3.0, GPS, een microsd-kaartslot en keuze uit 16 of 32 GB opslaggeheugen. 

De Galaxy Tab 2 komt in maart op de markt, maar Samsung zette het persbericht over de tablet maandag per ongeluk al een uurtje online. De prijzen van de tablet in Scandinavische landen zijn intussen ook al gelekt: ongeveer 330 euro voor de wifi-versie en 410 euro voor de 3g-editie. 

Het meest logische moment om de tablet officieel aan te kondigen is eind deze maand tijdens de telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona. Maar daar blijven nu weinig verrassingen over, nadat ook al bekend werd dat de Galaxy S 3-smartphone er nog niet wordt gepresenteerd. 

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat de eerste generatie van de 7 inch Galaxy Tab, die eind 2010 op de markt kwam, geen update meer naar Android 4.0 zal krijgen. Over de grotere 10.1-tablet won Samsung in Nederland onlangs ook in hoger beroep een patentzaak van Apple. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Nog steeds een grote mobiel?

 

De prijs is wel mooi hoor.

 

Een grote iphone 3G

 

Echt schitterend jatwerk lijkt me!
Jammer dat er android op staat.

 

Yeah, dat is het enige wat die jongens kunnen. Kijken naar onze Apple spullen. Maar zoals onze Steve al zei. We procederen Android KAPOT!. Dus laat maar komen, uiteindelijk wint Apple toch! Apple is meer waard dan Microshit en Google tezamen.. HAHAHAHA

 

Ja,... :-) Dubbel mis!

 

Dus ze hebben hun eerste tablet- flop, dat 7 inch onding, gewoon nog een keer gemaakt maar dan sneller. Iets met een ezel die zich twee keer stoot of zoiets..

 

Hmm, na die update kan deze site zich beter iBright gaan noemen. Jammer...

 

fuck jullie apple fanboys. ga toch lekker met je apple rommel in je virtuele gevangenis spelen.

 

Houd het netjes he androids fan boys. Apple kan er ook niks aan doen dat ze gewoon structureel beter zijn dan android.

Ooh en voordat je gaat haten, ik heb een htc en ik kan niet wachten totdat mijn abbo afloopt zodat ik afloopt van dat kk ding

 

"zodat ik afloopt van dat kk ding" Serieus autocorrectie van android, serieus????? :0

 

Ik heb een iphone en een ipad. Maar de ene scherm vind ik te klein en het andere is erg groot. Deze tab 2 weegt slechts de helft van mijn ipad 1. Erg interessant, ga ik zeker naar kijken.
Wat me verder steeds meer stoort aan apple: alle content die ik koop (boeken, tijdschriften) zijn gebonden aan hun platform. Ik heb altijd iets apple-achtigs nodig om het kunnen zien. Ik koop daarom alleen nog abonnementen en boeken voor zinio of kindle. Die bieden een reader voor elk platform (apple heeft niet eens een newstand of ibooks voor osx).
Mijn muziek in hun icloud stoppen zal ik ook nooit overwegen.

 

Ik heb zelf een ipad en iphone, maar ik ben wel blij met die concurrentie. Apple rules, maar de winstmarges zijn absurd hoog. Hopelijk zorgt dit voor een betere prijs/product verhouding.

 

Geen flits ?

 

Ik ben blij met de 1e Samsung tab. Het enigste toestel in tab formaat waar je normaal mee kan bellen. Zal zeker naar de opvolger kijken!

 

Enigste?

 

Ik wordt een beetje moe van die apple fans. Apple leidde de markt dankzij patenten van onder meer samsung en motorola. trouwens in mijn samsung kan ik tenmUiinste een sd kaart drukken. Apples hype zal verdwijnen simpelweg omdat android een veel grotere markt heeft.

 

Dankzij? Tjonge. Eerder 'met gebruikmaking van'

 

@Henk Janszens, Apple gebruikers zijn net kindjes die maar al te graag aan de leiband van Apple lopen.

 

Apple lovers; laat je trots toch eens varen en realiseer je dat je vast zit aan een gesloten platform met een dijk van een marketingstrategie erachter. En dan nog iets; elke auto heeft 4 wielen. Niet elke zwarte telefoon met een paar knoppen erop is een iphone rip off. Goedemorgen

 

En mensen die beginnen over jatwerk. Ik had al een digitale fotolijst voordat de iPad er was, en raad eens, iPad lijkt verdomd veel qua vormgeving op de digitale fotolijst. Vraag aan Apple gebruikers, klopt het dat je met de bluetooth alleen met Apple produkten kan communiceren? Dus geen data transfer van iPhone naar Nokia WinPhone? Jammer dat hier vaak het Apple/Android gezeik plaatsvind!! Beide hebben hun sterke en zwakke punten, so deal with it!

 

Ipad 3 wordt 7 maart aangekondigd !
Jeeeeeeeehhh

 

Nieuwsbrief