Social media vest voor knuffelen op afstand
Nieuws

Social media vest voor knuffelen op afstand

dinsdag 09 oktober 2012 17:18

Een 'like' ontvangen op een spitsvondige statusupdate voelt goed, maar niet zo goed als een warme knuffel.

Op Facebook delen je kennissen de speciale momenten in hun leven. De score van vandaag: twee jarige vrienden, een oud-collega met een nieuwe droombaan en een vriendin met een verse profielfoto waarop ze er uitziet als een topmodel. Is een simpele ‘Like’ dan genoeg om ze hiermee te feliciteren?

Eigenlijk zou je ze even tegen je aan willen drukken, ze een dikke knuffel geven. Maar dat is nou eenmaal lastig op afstand. Ontwerper Melissa Kit Chow bedacht samen met haar collega’s aan het MIT een vest waarmee je "iemand de warmte, aanmoediging, steun of liefde van een knuffel kunt laten voelen, door simpelweg zijn foto, video of statusupdate te liken".

De social media bodywarmer (video) blaast zichzelf op wanneer iemand je post leuk vindt en creëert een virtuele knuffel. Door het vest terug te knuffelen en zo weer leeg te laten lopen, stuur je een like en knuffel terug.

Het project met de naam Like-A-Hug ontstond na een gesprek over lange afstandsrelaties, de beperkingen van videochats op Skype en hoe social media de traditionele grafische user interface kan ontstijgen.

Het vest is nu in conceptfase en het is nog de vraag of het ooit meer wordt dan dat. Het zal er wat vreemd uitzien, mensen die zichzelf knuffelen in een opgeblazen bodywarmer. Maar wie weet, niet zo heel lang geleden moesten we zelfs nog wennen aan handsfree bellers.

Reacties

Goh, jammer, laat ik nu net m'n complete Facebook-account hebben opgeheven. Ben nog nooit ergens zo klaar mee geweest als met Facebook.

 

Like!

 

Slechtste promo video ever.

 

Ik vind dit echt zooo vreemd. Denk bijna dat t een grap is, maar dat zal wel niet ;)

 

Wat ze allemaal wel niet verzinnen tegenwoordig. Sociale media worden steeds belangrijker, dat begrijp ik. Ik begrijp ook dat vergelijkingswebsites als www.simonlymetinternet.nl als paddenstoelen uit de grond schieten. Wat ik echter niet begrijp is dat er nu een knuffelvest uit moeten worden gevonden? Als ik tenslotte vind dat mijn buurvrouw een mooi nieuw kapsel heeft, zeg ik tegen haar: 'Wat zit je haar leuk!' en op Facebook like ik dan haar foto. Ik knuffel haar echter niet. Wie knuffelt zijn buurvrouw om een leuk nieuw kapsel?

 

Nieuwsbrief