Software-update op 570 miljoen km afstand
Nieuws

Software-update op 570 miljoen km afstand

vrijdag 10 augustus 2012 20:47

NASA gaat Mars-verkenner Curiosity een software-upgrade geven. Als de actie mislukt, gaat het contact met Mars verloren.

Na de succesvolle landing van de Marsrover Curiosity maandag maakt de NASA zich op voor de grootste software-update ooit naar een andere planeet. Op 570 kilometer afstand moet de Curiosity van een nieuwe versies van zijn vluchtsoftware worden voorzien. Dat brengt een risico met zich mee. "Als er iets mis gaat, kan het de laatste keer zijn dat je iets hoort van de wagen", zegt een NASA-medewerker tegen Computerworld. "Het moet lukken, je wilt niet bekendstaan als de man die als laatste contact had met de Mars-verkenner."

Curiosity's software was geoptimaliseerd voor de landing en moet nu worden geüpdate voor het onderzoekswerk op het oppervlakte van de planeet. De software is al maanden geleden naar de rover geüpload op zijn vlucht door de ruimte onderweg naar Mars. De NASA-medewerkers gaan het softwarepakket zaterdag activeren en voeren eerst nog allerlei testen op de twee computers van de wagen uit. De upgrade neemt per computer twee dagen in beslag.

Curiosity heeft trouwens een prachtig panoramabeeld in kleur geschoten.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Press enter to continue...

 

En dan krijg je een "Blue Screen Of Death"
Zou toch ook wel hilarisch zijn haha

 

Nieuwsbrief