Sony Xperia Z geeft James Bond een smartphone met 13 megapixelcamera
Nieuws

Sony Xperia Z geeft James Bond een smartphone met 13 megapixelcamera

woensdag 18 juli 2012 12:13

Sony's Android-vlaggenschip van dit najaar wordt waarschijnlijk de Xperia Z, ook geplugd in de nieuwe James Bond-film.

Sony komt deze herfst met de Xperia Z, een van de eerste smartphones met Android 4.1 Jelly Bean. De specs van het toestel zijn gelekt, meldt AndroidGuys.com. De Xperia Z zou een quad-core chip hebben en een 4,6 inch scherm met 720p-resolutie.

Met de camera's zit het wel weer snor bij Sony: 13 megapixel aan de achterkant met video-opname in full hd en een frontcamera met 720p-registratie. De Xperia S, die in februari verscheen, had nog een 12 megapixelcamera. Voor de bediening zou Sony bij de Xperia Z kiezen voor knoppen op het scherm. Het toestel krijgt 16 gb opslaggeheugen en ondersteuning voor nfc.

De introductie van de Xperia Z lijkt samen te vallen met de release van de nieuwe James Bond-film Skyfall, waarvan Sony de distributie verzorgt. Dikke kans dus dat de Xperia Z even voorbijkomt in de 23e film rond 007, schrijft Xperiablog. Zoiets heeft Sony eerder gedaan rond de introductie van een speciale James Bond-editie van de K800i in 2006. Gelekte foto's van het toestel zijn er nog niet, de plaatjes bij dit artikel zijn van de Xperia P.

Sony heeft in ons land, net als elders, maar een klein aandeel op de smartphonemarkt.Volgens sommige analisten is het voor noodlijdende Sony al te laat om nog met mobieltjes winst te maken en moet het Japanse bedrijf uiteindelijk gaan stoppen met de productie van smartphones.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Het zou jammer zijn als Sony met gsm's stopt. De combinatie van een telefoon met een uitstekende (Exmor) camera en dito muziekspeler spreken mij wel aan. Naast het design.

 

Nieuwsbrief