Spread.us verspreidt tweets via trouwe followers
Nieuws

Spread.us verspreidt tweets via trouwe followers

woensdag 13 juni 2012 08:19

Het Nederlandse Spread.us laat je belangrijke tweets automatisch verspreiden via accounts van anderen, zoals collega's of fans.

Rond Twitter zijn er al tal van diensten rond retweeten en followen, maar de Amsterdamse startup Spread.us biedt iets wat er nog niet is: een manier om anderen jouw belangrijkste tweets automatisch over te laten nemen. Die anderen zijn bijvoorbeeld collega's of fans, die via Spread.us kunnen aangeven dat ze je tweets graag willen verder verspreiden. Jij kan dan zelf handmatig de tweets via Spread.us naar hun accounts zenden.

De Nederlandse oprichters, onder wie Dennis van der Vliet, Patrick De Laive en Boris Veldhuijzen van Zanten, denken dat Spread.us een handige manier is om via Twitter nieuws te verspreiden voor bedrijven, uitgevers, organisatoren van evenementen, pr-bureaus en creatieven. "Als jouw bedrijf nieuws heeft, dan kunnen collega's de tweets daarover automagisch retweeten en delen", aldus Spread.us. Zeuren bij collega's of ze zo lief willen zijn om iets te retweeten hoeft dan niet meer, ze kunnen dit door Spread.us laten doen. Gebruikers moeten wel eerst een maximum aantal tweets dat door de dienst kan worden verstuurd instellen ter voorkoming van spam.

"Spread.us is handig voor alle bedrijven die nu nog e-mailnieuwsbrieven gebruiken. Het delen via social media is onderdeel van de marketingmix van veel bedrijven, maar dit is een slimmere en makkelijkere manier om dat te doen", aldus Van der Vliet. Spread.us geeft zes voorbeelden van het gebruik van de dienst. "Het werkt het beste met een groep van mensen die elkaar al vertrouwen. Spread.us is niet bedoeld om iedereen tegelijkertijd te spammen, maar om belangrijke berichten via meerdere accounts te verspreiden om het bereik van de boodschap te vergroten."

Spread.us geeft ook statistieken weer over het bereik van je tweets. Mensen die zich op de Spread.us-updates van een account hebben ingeschreven krijgen per e-mail een melding dat er een automatische tweet op hun Twitter-account is verschenen.

Spread.us is een nieuwe webdienst van het Amsterdamse TNW Labs, van dezelfde mensen achter het The Next Web-congres en blog. Onder TNW Labs vallen onder meer ook Twitter Counter en Social Statistics.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief