Sterker oled-scherm op komst
Nieuws

Sterker oled-scherm op komst

vrijdag 03 februari 2012 16:09

Corning, de maker van Gorilla Glass, gaat samen met Samsung een sterker, krasvaster en beter oled-scherm ontwikkelen.


De uitmuntende kwaliteit van Gorilla Glass wordt door menig hardwarefabrikant geprezen. Samsung en Apple zijn beide dol op de producten van fabrikant Corning en gebruiken het glas in veel producten. Door een nieuwe samenwerking gaat Corning hun Lotus-technologie koppelen aan de scherm-expertise van Samsung.

Lotus is de nieuwe generatie glas van Corning, die voornamelijk bedoeld is om een hogere resolutie te ondersteunen. Samsung kreeg kritiek op het scherm van de Galaxy Nexus, die door zijn hogere resolutie niet geschikt was voor Gorilla Glass en daardoor minder krasbestendig is. Daar moet met Lotus en de samenwerking verandering in komen.

Het is mogelijk dat het nieuwe glas geïntroduceerd wordt met de Galaxy S III, die dit jaar gaat uitkomen. De smartphone staat in Brights Gadgetlijst van 2012 en krijgt - als de speculaties kloppen - een quad-core processor.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Leuk! Gorillas... Hahaha

 

Nieuwsbrief