Steve Jobs wilde Willy Wonka worden
Nieuws

Steve Jobs wilde Willy Wonka worden

dinsdag 01 mei 2012 09:04

Steve Jobs was van plan om een gelukkige Apple-koper een dag lang rond te leiden op de Apple-campus.

De wijlen mede-oprichter van Apple had het idee om een gouden certificaat in een iMac-doos te verstoppen, om vervolgens de koper van de betreffende computer te laten overvliegen naar Cupertino. Daar zou de gelukkige niet alleen de aanschafprijs terugkrijgen, maar ook worden rondgeleid op het Apple hoofdkwartier. Al met al een scenario dat sterk doet denken aan de prijsvraag die Willy Wonka – de excentrieke eigenaar van een chocoladefabriek uit het boek van Roald Dahl – uitschreef.

Jobs was zelfs zozeer geïnspireerd door Sjakie en de chocoladefabriek dat hij de winnaar verkleed als Willy Wonka wilde ontvangen, schrijft Ken Segall in zijn boek Insanely Simple: The Obsession That Drives Apple’s Success. De prijsvraag kon uiteindelijk niet doorgaan omdat de staat Californië, waar het hoofdkantoor staat, dergelijke loterijen niet toelaat.

Ook saillant: de iPhone had bijna een fysiek toetsenbord gehad.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

"De prijsvraag kon uiteindelijk niet doorgaan omdat de staat Californië, waar het hoofdkantoor staat, dergelijke loterijen niet toelaat". Een dergelijk slap argument kon Steve ervan weerhouden. Maakt zijn drive een stuk minder geloofwaardig.

Apple heeft toch wel een postbusfirma in Amsterdam voor belastingontduiking??? Kan je toch prima daar de loterij houden.

 

Precies. Ik heb ook al redenen gehoord zoals dat de medewerkers daar niks voor voelden etc.

 

Nieuwsbrief