TED's mini-ebooks lees je in een uurtje
Nieuws

TED's mini-ebooks lees je in een uurtje

vrijdag 06 juli 2012 12:22

De lezingenorganisator brengt inspirerende non-fictie verhalen die te kort zijn voor een boek en te lang voor een artikel.

Hij kan elk moment in de app store verschijnen: de nieuwe applicatie TED Books. Onder deze naam biedt TED een breed assortiment van boeken aan, die normaal gesproken nooit uitgegeven zouden kunnen worden vanwege het beperkte aantal bladzijdes. Door ze voor een paar euro als e-book aan te bieden, wil de lezingenorganisator het gat vullen tussen achtergrondartikelen en boeken. Met een maximum van 20.000 woorden zijn ze over het algemeen binnen een uur te lezen.

De eerste selectie van boeken is te zien en te koop in de TED Library. Naast de iPad zijn de TED Books ook te downloaden voor de Kindle en Nook. Een boek kost 2,99 dollar, al wil Amazon voor een Kindle-boek nog wel eens 5,74 dollar rekenen.

De app voor iPad gaat ook audio, video en sociale interactie aan de boeken toevoegen voor "een diepere lezerservaring". Gek genoeg zijn de boeken in de iTunes Store al wel beschikbaar in grote landen als de VS, VK en Duitsland, maar nog niet in Nederland. 

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Nieuwsbrief