Telefoon staat roodgloeiend bij NRC door iPad-actie
Nieuws

Telefoon staat roodgloeiend bij NRC door iPad-actie

dinsdag 09 november 2010 17:03

De iPad-actie van nrc.next leidt tot de nodige commotie. Bright belde even met de hoofdredacteur van de krant, Rob Wijnberg.

Op Twitter heeft jullie iPad-actie extreem veel aandacht gekregen. Ook GeenStijl stortte zich er gisteravond op. Verbaasd door alle commotie?
'De les die ik hieruit heb getrokken, is dat je dit soort acties moet overlaten aan de mensen die ze bedenken. Traditioneel zijn marketing en journalistiek gescheiden werelden, omdat de belangen niet altijd gelijk oplopen. Omdat ik wilde laten zien dat we geen vijanden van elkaar zijn, heb ik me ook in de discussie gemengd. Maar het is niet altijd even makkelijk om zo'n actie goed toe te lichten. Zeker niet als je maar 140 karakters tot je beschikking hebt, zoals op Twitter. Vandaar dat ik nu ook een blogpost heb geschreven.'

Je twitterde dat jullie iPads weggeven bij een abonnement op nrc.next. Inmiddels ben je daar op teruggekomen. Waarom?
'Mensen leiden uit dat bericht af dat de iPad gratis is, maar dat klopt natuurlijk niet. De iPad kost 499 euro. Dat is te veel om gratis weg te geven bij een abonnement van twee jaar. We geven de krant acht maanden gratis weg bij dit abonnement.'

Dit abonnement is wel duurder dan een regulier abonnement.
'Dat klopt. Normaal betaal je 25 euro per maand, en bij het iPad-abonnement 35,95 euro. Je totale korting op de iPad plus het abonnement bedraagt dan 235 euro.'

Maar een maandabonnement is relatief duurder dan een jaarabonnement.
'Ja. Vergeleken met twee jaarabonnementen en een iPad die je los koopt, bedraagt de korting 175 euro, zo hebben mensen uitgerekend. Daar staat tegenover dat veel mensen liever een maandabonnement hebben, omdat er dan niet een groot bedrag in één keer wordt afgeschreven. Je sluit het abonnement wel voor twee jaar af, dus het is niet per maand opzegbaar.'

Diverse next-abonnees klagen dat zij van de abonneeservice te horen krijgen dat zij geen iPad-abonnement kunnen afsluiten, terwijl je twitterde dat dat wel zou kunnen. Hoe zit dat?
'Ik ben natuurlijk niet bij die gesprekken aanwezig geweest, dus ik weet niet precies wat voor antwoorden die mensen hebben gekregen. Maar alle abonnees die een vijfdaags abonnement hebben, kunnen in principe overstappen naar het iPad-abonnement. Dat geldt ook voor de abonnees van een zesdaags abonnement (met NRC Handelsblad op zaterdag) wier abonnement voor 31 december afloopt. Loopt je abonnement langer door, dan kun je een korting krijgen op de iPad en een abonnement tegen een normaal tarief afsluiten.'

De abonnementen die jullie afsluiten lopen af in 2012. Daarna worden ze automatisch verlengd. Maar door een nieuwe wet mag dat dan toch niet meer?
'Dat zou kunnen. Ik neem aan dat wij niets onwettigs doen, maar ik ben maar een simpele hoofdredacteur.'

Heeft de actie eigenlijk veel nieuwe abonnees opgeleverd?
'Dat weet ik niet. We hebben natuurlijk wel heel veel reacties gehad. Ik ben even bij de klantenservice geweest en daar staat de telefoon de hele dag roodgloeiend.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Opzich wel mooi.
Wij lezen hier sowieso de nrc.next en nrc handelsblad. En als je ook nog op zoek bent naar een iPad dan krijg je daar 236,20 korting voor. :)

 

Goede actie van een goede krant.

 

€862,80 voor 2 jaar een krant en een iPad...

 

Tja, koppelverkoop is zo oud als de weg naar Rome. Mensen moeten zich niet blindstaren op die iPad, die kun je ook financieren bij de Becam :-). De centrale vraag is of je een abonnement van 2 jaar wilt op een krant. Persoonlijk zou ik ervoor kiezen even te wachten tot de tablet markt een beetje commodity is geworden, tegen een goede prijs een iPad kopen en dan de krant consumeren als je op de momenten dat je die nodig hebt en ervoor wilt betalen.

 

'Mensen leiden uit dat bericht af dat de iPad gratis is, maar dat klopt natuurlijk niet'. Dus dan kan je alleen maar concluderen dat het misleidend was. Maarja dat lijkt tegenwoordig allemaal heel gewoon in de reclamewereld...

 

Hehe toen ik de commercial hoorde dacht ik ook hmmm interessant. En ja er werd gesteld dat je een iPad gratis krijgt bij een abonnement. Dat blijkt dus niet zo te zijn?
Dus
24 x 35,95 =862,80 + 499= 1361.80?

Volgens mij is een jaar abonnement voor een jaar 270 euro dat maal twee is 540 + 499= 1039 euro. En dat is de nrcnext plus abonnement.

Dure ipad ;)

Kan er ook naast zitten.

 

Dat zit je ook. Er is geen aanschafprijs voor de iPad, alleen de maandelijkse kosten.

 

Ik zou de krant niet eens meer lezen als ik een iPad had.

 

Zoals bij elke actie moet je je afvragen waar het addertje zit. Toch wel een aardige deal korting op krant / iPad * als je vooraf besluit dat je twee jaar de krant wilt blijven lezen, op papier of via de nieuwe NRC iPad app. Lijkt mij niks mis mee. En gezien de aandacht wil iedereen een iPad :-)

 

Dan nog wat mbt acties! Enkele maanden via telefonische verkoop ingestemd met een 4 nummer abo Bright dat vanzelf stopt. Slechts 15 euro en op de koop toe een Planet Earth DVD. Nou die 15 euro blijkt dus 17 euro en de DVD laat nog steeds op zich wachten! Nu ben ik benieuwd of dat abo na 4 nummers inderdaad stopt. U begrijpt ik vrees het ergste

 

ik dacht ook dat ik een proef abo had...ging stiekem wel door in een jaar abo...oke geen probleem...netjes jaarabo betaald krijg ik later in het jaar weer een factuur...of ik nog even wil betalen...na veel gebel en gemail is het weer opgelost, maar voor mij nooit geen bright meer.

 

Weet iemand hier hoe laat de digitale krant in de bus ligt? De papieren is nl net te vaak te laat

 

Vanaf drie uur 's middags is de digitale krant van NRC te downloaden op je iPad. Dus geen bezorgklachten.

 

Slimme marketing & strategisch actie, namelijk het omarmen van digitale e-reader. Op deze manier kunnen mensen wennen aan de digitale versie van de krant. Grote kans dat ze na 2 jaar bij de digitale versie blijven en papieren versie opzeggen. Dat onvermijdelijk !

Laat deze actie kosten neutraal zijn, dan is het zeer goed voor de retention rate en ook veel publiciteit.

Complimenten !

 

Slimme marketing & strategisch actie, namelijk het omarmen van digitale e-reader. Op deze manier kunnen mensen wennen aan de digitale versie van de krant. Grote kans dat ze na 2 jaar bij de digitale versie blijven en papieren versie opzeggen. Dat onvermijdelijk !

Laat deze actie kosten neutraal zijn, dan is het zeer goed voor de retention rate en ook veel publiciteit.

Complimenten !

 
 

Hoe zit het nu, snap er niets van, jij wel?

 

Ik snap er ook niets meer van dus ik heb er maar abonnement genomen plus ipad.

Mocht ik daadwerkelijk vreselijk opgelicht zijn, wat altijd mogelijk is gezien apple soms vreemde prijsverlagingen doet.

En of weet ik veel wat voor adder gebroed er nog meer onder de grasmat zich financieel zit rijk te grinniken.

Ik laat het u binnen twee jaar weten.

 

Goed, en nu voor de echt:
Abbo + ipad: 24*€35,95 = €862,80 in twee jaar
Zelfde abbo zonder ipad: €534 per 2 jaar (betaling per jaar)
ipad los is €495 (zie tweakers.net voor de goedkoopste aanbieder, prijs incl. levering)

Dus zelf combineren kost €534 + €495 = €1029

Voordeel van dit abonnement: €166,2

Ga je in de berekening voor een maandelijkse betaling, wordt het voordeel iets groter.

Ben je student (niet ouder dan 27 en ingeschreven bij IBG), dan betaal je €12,50 per maand voor het zelfde abonnement, dus €300 voor 2 jaar krant. Reken daar €495 bij voor een ipad, dan ben je als student duurder uit bij deze aanbieding en kan je het beter los aanschaffen. (€795 voor losse verkoop of €862,80 voor het aanbod van NRC, €67,80 duurder dus!)

 

abonnement afgesloten inclusief IPAD, begin december brief ontvangen met de mededeling per 1/12 gaat Uw abonnement in, echter na 14 dagen geen krant meer en bij inloggen is het abonnee nummer onbekend. Vreemd ook telefonisch is de krant onder het service nummer niet te bereiken.

 

Nieuwsbrief