Video: LG-robotbal laat je op afstand met je kat spelen

Video: LG-robotbal laat je op afstand met je kat spelen

24-02-2016 12:21 Laatste update: 27-04-2018 08:39

We speelden even met LG's nieuwe rollende beveiligingscamera, die ook als 'kattenspeeltje' werkt.

LG presenteerde op de Mobile World Congress in Barcelona niet alleen een nieuwe smartphone, maar ook een grote rollende witte bal. Deze gadget heet de Rolling Bot en speelt met je kat, ook als je van huis bent. De nieuwe Star Wars-film heeft er met de schattige BB8-droid ervoor gezorgd dat rollende balletjes helemaal in zijn. De Rolling Bot van LG komt dan ook precies op het goede moment. De gadget is een rollende bal die je met je smartphone kunt besturen. De beelden die worden opgenomen met de camera aan de voorkant, kun je naar je telefoon sturen. Zo houd je, ook als je niet thuis bent, de huiskamer in de gaten.

Daar is de Rolling Bot in eerste instantie voor bedoeld: om als een bewegende beveiligingscamera te fungeren. Je kunt op elk gewenst moment met de Rolling Bot verbinden en kijken wat er precies in je huis of kantoor gebeurt. Het apparaat rolt door de twee draaiende zijkanten, het middelste gedeelte blijft stabiel zitten. Het besturen ging tijdens onze test wat lastiger, maar LG wijt dat aan het drukke wifi-netwerk op de beurs. De smartphone verbindt met de Rolling Bot via een internetverbinding.

Leuk voor huisdieren

Naast een camera is de Rolling Bot aan de voorkant ook voorzien van een laser. Die kan worden ingeschakeld om met je kat te spelen, ook als je niet thuis bent. De beelden van je spelende kat worden naar je smartphone gestreamd. Met de ingebouwde microfoon kun je zelfs tegen je huisdier praten. Het besturen van de laser gebeurt helemaal automatisch en gaat vrij vlot, waardoor je kat hoogstwaarschijnlijk als een dolle door de kamer rent.

Naast beveiligingscamera en kattenspeeltje is de Rolling Bot ook een rollende afstandsbediening. In het apparaat is namelijk een infrarood-blaster geplaatst waarmee je onder andere je televisie en versterker aan kunt sturen. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom je dat zou willen, maar het kan wel.De Rolling Bot is vooralsnog een concept. LG wil het apparaat wel op de markt gaan brengen. Er wordt gesproken van een releasedatum over een half jaar, maar LG kon dit niet bevestigen. Ook de prijs is nog niet bekend.

Volg ook ons YouTube-kanaal voor meer video's