Smartphones

Bright Stuff: drie nieuwe smartphones

1 juni 2019 21:23

De grootste telefoons van het voorjaar zijn verschenen en dus passen wij onze koopgids Bright Stuff weer aan, met drie nieuwe toestellen.

Het voorjaarsseizoen van de smartphonemarkt is wel zo’n beetje op zijn eind: alle grote en minder grote telefoons zijn aangekondigd. Wij doen drie wijzigingen in twee smartphone-prijsklassen van onze koopgids Bright Stuff. De opvallendste vinden we zelf onze wissel in de categorie boven de 600 euro.

OnePlus 7 Pro

Daar maakt de Huawei P30 Pro namelijk plaats voor de OnePlus 7 Pro. Dat heeft te maken met de Amerikaanse sancties tegen China, waardoor Huawei op een zwarte lijst is gekomen. Hoe dat uiteindelijk uitpakt weet niemand, maar het is goed mogelijk dat mensen die nu een P30 Pro kopen, de volgende Android-versie niet meer krijgen. Door die onzekerheid durven wij de P30 Pro nu niet volmondig aan te bevelen, zeker niet gezien de adviesprijs van 999 euro.

Daar profiteert de OnePlus 7 Pro nu van. Een uitstekend toestel dat door zijn prijsstelling precies tussen de huidige dure premium-telefoons en de middenklasse valt. Het toestel met één van de beste en zeker het grootste scherm van het moment, een leuke pop-upcamera en een sterke prijs-kwaliteitverhouding.

In onze categorie tussen de 400 en 600 euro doen we twee wijzigingen. In dat segment gebeurt ook het meest: premium functies van alle soorten zitten plots in telefoons met een toegankelijke prijs.

Google Pixel 3a

Neem de Google Pixel 3a: een telefoon van 400 euro met daarin één van de beste camera’s van het moment. Dezelfde als in de normale Pixel 3 van 849 euro. Dat is ongeëvenaard voor dit geld. Ook al is de Pixel 3a in Nederland niet verkrijgbaar, we raden hem alleen al vanwege die camera aan. Zelfs met de meerprijs van zo’n 80 euro die Nederlandse importeurs rekenen, blijft de Pixel 3a dankzij zijn topcamera en Android update-garantie een hele goeie deal.

Samsung Galaxy S10e

Ook voegen we de Samsung Galaxy S10e toe aan onze lijst. Het kleinere broertje van de normale S10 heeft dezelfde snelle Exynos 9820-chip als de S10 en S10+, en een prachtig 5,8 inch full hd amoled-scherm. De S10e heeft niet de schuin aflopende schermranden van zijn grotere broers, een voordeel als je daar niet van houdt. Achterop zitten dezelfde 12 megapixel groothoeklens en 16 megapixel ultragroothoeklens van de S10, de telefotolens krijg je niet. De accu is groot genoeg, en dat de vingerafdrukscanner in de zijknop en niet onder het scherm zit is ook geen groot verlies. De Galaxy S10e is niet overdreven groot, doet de juiste concessies en is inmiddels al voor onder de 550 euro te krijgen.

Samenvattend:

Smartphones (400-600 euro):

« Eruit: OnePlus 6T

» Erin: Google Pixel 3a

« Eruit: Honor View 20

» Erin: Samsung Galaxy S10e

Smartphones (boven 600 euro):

« Eruit: Huawei P30 Pro

» Erin: OnePlus 7 Pro