Review

Harry Potter meets Pokémon Go: is het de moeite waard?

25 juni 2019 19:26

Het nieuwe Harry Potter-spel van de makers van Pokémon Go is een paar dagen uit in Nederland. Bram speelde de game en vertelt of het de moeite waard is om er (veel) tijd in te stoppen.

Als ik nu tussen de 8 en de 13 jaar was geweest, was ik gegarandeerd helemaal verzopen in het nieuwe Harry Potter-spel Wizards Unite. Je krijgt echt die Harry Potter-ervaring, met muziek, goede stemacteurs, goede Nederlandse vertaling en echte spanning en sensatie, zelfs al loop je rond op het kale Mediapark in Hilversum.

Het spel lijkt een beetje op Pokémon Go, omdat je moet rondlopen in de echte wereld om items te vinden. In het Nederlands heten ze Gevondelingen die worden tegengehouden door Troebelaars. Deze Troebelaars tover je weg door een patroon op je smartphone te tekenen.

Maar daar houdt de vergelijking op. Wizards Unite voelt als een heel groots en volledig spel, waar veel achter schuil gaat. Je kunt vechten met zwarte magie, mini-spelletjes spelen en toverdrank brouwen. Redelijk eenvoudig stijg je in niveau, waardoor je ook weer meer opties krijgt. In eerste instantie voelen de veelvoud aan icoontjes wat overweldigend, maar het went snel en je wordt goed door de game heen geholpen.

Het gaat zelfs zover dat je je eigen toverstaf kan customizen. Je hebt de keus uit tientallen houtsoorten en je kan ook nog de buigzaamheid en de lengte aanpassen. Ging alles maar zo makkelijk in het leven. Ook de Snapchat-achtige filters die gebruikt om een profielfoto te maken, zijn grappig genoeg om ze te gebruiken. 

Was ik maar 13

Nu ik geen 13 ben maar 30 twijfel ik of ik echt het spel in ga duiken, want het kost echt heel veel tijd wil je er een beetje goed in worden. Maar als ik nu zes weken zomervakantie had gehad van school, dan had je mij alleen voor het eten en slapen thuis gezien. De maker Niantic heeft het Harry Potter-gevoel knap in een game weten te verwerken.