Muziekspeler

Review: Mighty Vibe is de 'iPod Shuffle voor Spotify'

24 augustus 2019 15:33

De Mighty Vibe is een kleine muziekspeler waar je Spotify-playlists op kan downloaden om ze zonder telefoon af te kunnen spelen. Handig voor een rondje hardlopen of de kinderen die je geen telefoon wilt geven.

Er zijn genoeg situaties te verzinnen waarin de telefoon beter uit beeld kan blijven, maar je wel een muziekje wil luisteren. Joggen doe je liever zonder gebeld te worden en een lomp apparaat in je broekzak of op je arm. Je kind van 5 die muziek wil luisteren, geef je liever geen apparaat van een paar honderd euro in handen. Voor die laatste situatie zocht ik een oplossing.

De Mighty Vibe heeft geen scherm en geen coole naam. Maar wel ruimte voor 1000 liedjes (5 GB) die je vanaf je Spotify Premium-account kunt importeren. Tijd voor een test dus.

Hoe werkt dit? 

Elk apparaat met een scherm dat je koopt geeft op dat scherm aan wat je moet gaan doen. Omdat de Mighty geen scherm heeft, heb je het boekje wel even nodig om te zien dat je een app moet downloaden en op dat scherm kunt zien wat de bedoeling is. Met een USB-naar-hoofdtelefoon-plug laad je de Mighty helemaal op (niet kwijtraken dus, dat rare snoertje). Een lampje geeft aan wanneer het apparaat vol is.

Vervolgens zou je er 5 uur muziek op af moeten kunnen spelen, maar daar kwam ik in de test niet aan toe. 4 uur is realistischer. Je kunt via de app een bluetooth hoofdtelefoon koppelen aan het apparaat, maar eigenlijk past dat niet bij de filosofie. Want als de boel niet werkt, heb je de app nodig om te checken of de Mighty niet aan staat of dat de bluetooth-koppeling niet automatisch tot stand gekomen is, of dat er iets anders loos is. Een bedrade hoofdtelefoon is ook een optie en dat maakt de boel een stuk eenvoudiger.

Overigens is het wel leuk dat je een bluetooth-speaker aan kunt sluiten. Want zo heb je potentieel een bijzonder netwerkonafhankelijk feestje in de rugzak. 

Hoe is de bediening?

De Mighty heeft maar een paar knoppen. Play is de belangrijkste. Daarmee speel je af, pauzeer je, zet je het apparaat aan en door 4 seconden vast te houden ook weer uit. De knoppen daaromheen komen de patentjuristen van Apple vast bekend voor. Maar ze draaien niet. Op de cirkel is er een knop naar boven en naar beneden voor het volume. Een knop naar links en rechts voor de volgende track.

Rechtsboven zit de Playlist button. Klik je daarop dan zegt een gerobotiseerde damesstem welke playlist je te pakken hebt. Handig. 

Aanrader?

De enige nadelen van de Mighty zijn dat er soms wat gedoe is met Bluetooth-hoofdtelefoons en dat de blinde interface soms wat onduidelijkheid geeft. Is hij nu uit? Zit hij tussen twee liedjes in? Heb ik wel de juiste playlist geselecteerd? Met een beetje oefening kom je daar wel uit.

De grote voordelen: de Mighty is stootvast en waterdicht, is makkelijk op een kledingstuk te clippen en hij kost minder dan 100 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify verlengt gratis proefperiode naar 3 maanden

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify test nieuwe functie: favoriete speaker toevoegen