10 films waar we naar uitkijken
Binnenkort in de bioscoop

10 films waar we naar uitkijken

07-07-2018 09:36 Laatste update: 09-07-2018 12:48

De rest van dit jaar biedt nog veel moois voor de filmliefhebber. Een overzicht.

Met knallers als Black Panther, Ready Player One, Avengers: Infinity War, Isle of Dogs en The Incredibles 2 begon de eerste helft van 2018 sterk op filmgebied. Wat kunnen we van de volgende zes maanden verwachten?

Mission: Impossible - Fallout

Zeg wat je wil van de man, maar als het op actiefilms aankomt is Tom Cruise ongeëvenaard. De inmiddels 56-jarige acteur doet ook in deze film weer al zijn eigen stunts. Tijdens de opnamen brak hij zijn enkel terwijl hij van een dak sprong en vloog hij met een helikopter tussen nauwe bergpassages, terwijl hij ook de camera's op de helikopter bediende en ook nog eens moest acteren. Die waanzin staat meestal garant voor een achtbaanrit zonder adempauze.

Première: 2 augustus

BlacKkKlansman

Laat het in een tijd van oplaaiend racisme maar aan regisseur Spike Lee over om de discussie op eigen wijze van commentaar te voorzien. In deze film vertelt hij het waargebeurde verhaal van een zwarte agent die in de jaren '70 undercover ging bij de Ku Klux Klan. Tijdens het filmfestival van Cannes al zeer positief ontvangen, en de opzet alleen al maakt ontzettend nieuwsgierig.

Première: 30 augustus

Venom

Opnieuw een film rond een Marvel-personage, maar dit keer staat een slechterik in de schijnwerpers. Venom is een symbiotische alien, die zich in een doelwit nestelt en die voorziet van superkrachten, in ruil voor het gros van de eigen wil. De overgenomen persoon in kwestie wordt gespeeld door Tom Hardy, waardoor we meteen wat meer vertrouwen hebben in deze film. Net als Spider-Man: Homecoming wordt Venom niet door Marvel gemaakt, maar door Sony. Door een nieuwe overeenkomst tussen Marvel-eigenaar Disney en Sony speelt de film zich wel in hetzelfde universum af als de andere Marvel-films.

Première: 4 oktober

Mowgli

Alweer een Jungle Book-film? Hadden we er twee jaar geleden niet al één? Ja, maar dat was er eentje van Disney. Die vrolijke live-action-film was gebaseerd op de tekenfilm uit de 1967, die op zijn beurt weer was gebaseerd op het originele Jungle Book uit 1894. De rechten van dat boek zijn in het publieke domein terechtgekomen en daarom mag iedereen er een film van maken. Gollum-acteur Andy Serkis besloot dat te doen, en maakte Mowgli. Een veel duisterder verhaal zonder vrolijke liedjes, maar ook met bekendheden als stemmen van de dieren: Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch en Naomie Harris doen mee.

Première: 18 oktober

Bohemian Rhapsody

Een biopic die het levensverhaal van Queen-zanger Freddie Mercury vertelt. Mercury wordt gespeeld door Rami Malek, bekend als hoofdrolspeler van de serie Mr. Robot. Malek was niet de eerste keuze: eigenlijk zou Ali G- en Borat-acteur Sacha Baron Cohen zou de legendarische zanger spelen. Baron Cohen stapte echter op na creatieve meningsverschillen: zo gaat de film kennelijk nauwelijks in op de dood van Mercury, die aan de gevolgen aids overleed en de ziekte daarmee in één klap bespreekbaar maakte. Acteur Mike Myers speelt ook een klein rolletje in de film, als platenbaas. Myers werd dan weer bekend met zijn Wayne's World-films, waarin hij uitgebreid Bohemian Rhapsody zingt.

Première: 1 november

First Man

Regisseur Damien Chazelle sleepte al een hoop Oscars in de wacht met zijn muziekfilms Whiplash en La La Land. Nu waagt hij zich aan een heel ander project: de verfilming van het verhaal rond de Apollo 11-missie, die de eerste mensen op de maan zette. Ryan Gosling speelt Neil Armstrong, en richt zich zowel op de symbolische betekenis van de maanlanding als op de persoonlijke weg daar naartoe en offers die de astronauten en hun familie hebben moeten maken. De film is dan ook gebaseerd op de officiële biografie van Neil Armstrong.

Première: 11 november

Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald

Het tweede deel van de Fantastic Beasts-serie van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. De film speelt zich af in hetzelfde universum, in de jaren '20 van de vorige eeuw. Opnieuw volgen we Newt Scamander, verzamelaar van magische dieren. Hij neemt het op tegen Gellert Grindelwald, voorloper van Voldemort. Ook maken we kennis met een jonge Dumbledore, gespeeld door Jude Law.

Première: 15 november

Ralph Breaks The Internet: Wreck-It Ralph 2

De eerste Wreck-It Ralph was een soort videogame-variant op Toy Story: wat als de personages in klassieke games er een eigen leven op nahouden? Dat principe wordt vrolijk doorgezet in het tweede deel, waarin de games van Ralph en zijn sidekick Vanellope worden aangesloten op internet. Ineens worden ze geconfronteerd met alles wat de wereld te bieden heeft. Verwacht scheepsladingen verwijzingen naar alle popcultuur die los en vast zit.

Première: 12 december

Mortal Engines

De eerste eigen film van Peter Jackson-protegé Christian Rivers. Jackson is producent en scenarist van deze boekverfilming, met waarschijnlijk het vreemdste verhaal van dit jaar. In de toekomst is de wereld na een apocalyps vervallen in een soort steampunk-tijdperk, waarbij volledige steden op wielen zijn gezet. De steden jagen op uitgestrekte vlaktes op elkaar; dorpjes worden als prooi door de grotere steden verslonden. Een gemotoriseerd Londen vormt het toneel voor deze avonturenfilm.

Première: 13 december

The Nutcracker and the Four Realms

We sluiten het jaar af met een kerstfilm van de meest mierzoete soort, gebaseerd op het bekende verhaal De Notenkraker en het ballet dat componist Tsjajkovski daar weer van maakte. Een jong meisje gaat op reis door verschillende magische landen. De film belooft een visueel spektakel te worden, geregisseerd door de Zweed Lasse Hallström, eerder verantwoordelijk voor vrijwel alle ABBA-clips.

Première: 23 december

Foto: Paramount Pictures

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.