Tips

Wél voor de poes: de leukste apps

6 augustus 2019 11:30

Donderdag is Internationale Kattendag, de dag om jouw eigen pluizenbol in het zonnetje te zetten. Deze apps zijn niet alleen leuk voor je poezenbeesten, maar ook bijzonder vermakelijk (en handig!) voor jezelf.

1. Lonely Cat Toy

Lonely Cat Toy is een spelletje speciaal gemaakt voor je kat. Je downloadt de app en kiest een van de verschillende scenario’s uit: van het vangen van vlinders tot het tikken op muizen, van het aanraken van visjes tot het volgen van een laser. De app heeft een speciale exit-button zodat je kat niet stiekem telefoontjes pleegt. Ideaal entertainment voor je kat, en voor jou leuk om te zien hoe-ie zich vermaakt.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De speciale exit button, zodat je kat niet opeens iemand gaat bellen of een gek WhatsAppje stuurt.
Minpunten: Ik vind het design een beetje matig. Maar goed, ik denk niet dat een kat daar op let!
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

2. Toruneko (KittyCam)

Een foto van je kat maken terwijl-ie in actie is, is een behoorlijk lastige opgave. Toruneko (Japans voor ‘maak een foto van je kat’) ook wel bekend als KittyCam maakt intrigerende kattengeluiden om de aandacht te trekken zodat je kat ook echt de camera in kijkt. Daarnaast hoef je het beeldscherm maar aan te tikken en de camera maakt continu foto’s - een bijzonder moment missen van je kat is dus haast onmogelijk.

Prijs: Gratis. Je kunt wel reclamevideo’s kijken om tijdelijk advertenties te verbergen.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Je hoeft alleen maar de app te openen en de camera begint al foto’s te maken. Van de geschoten foto’s kun je ook een animatie maken of een collage.
Minpunten: Het doet een tikje druk aan omdat je bovenin alle foto’s ziet die de app continu maakt.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

3. Cat Snaps

De app Cat Snaps is een mix van bovenstaande apps. Het is een soort van selfie camera voor je kat. Je kat moet een stipje volgen, tikt-ie het stipje aan dan wordt er een foto gemaakt. Het ziet er op deze manier dus uit alsof je kat zelf een selfie heeft gemaakt. Hoe geinig is dat!

Prijs: Gratis. Je kunt wel nog ander bewegende items zoals een vis, vlieg, muis kopen voor 1,09 euro zodat je kat verschillende doelwitten heeft.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: De app is super simpel. Ook als je geen selfies van je kat wilt, dan kan je kat het spelletje spelen.
Minpunten: Je kat zou het spel kunnen verlaten en per ongeluk andere apps openen. Of misschien zelfs wel het extra pakket met doelwitten kopen.
Waar voor je geld: Nee. Ik denk dat het je kat weinig kan schelen of-ie op een vlinder of een laser jaagt.

4. Tractive GPS

Nieuwsgierig wat je kat nu eigenlijk ’s nachts of overdag de hele dag uitspookt. Dan kun je de gadget Tractive halsband aanschaffen. Deze GPS-tracker houdt precies bij waar je kat is. Je kan real time met je kat meekijken maar ook achteraf zien welke plekken je kat allemaal bezocht heeft. Misschien zit je kat wel stiekem de hele dag bij je buurvrouw. Goed om te weten is dat de halsband een losbreek systeem bevat mocht je kat met de halsband ergens vast komen te zitten, bijvoorbeeld aan een hek.

Prijs: De app is gratis. De gadget zelf kost 49,99 euro en abonnementskosten per maand zijn 3,75 euro.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Je kunt een virtueel hek opstellen. Zodra je kat dit gebied verlaat, krijg je een melding.
Minpunten: Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan en de gadget is niet de mooiste halsband die er is. Daarnaast moet je de halsband na een 2 à 5 dagen opladen.
Waar voor je geld: Ja, ik kan me voorstellen dat je het fijn vindt om te zien waar je kat allemaal rondhangt.

5. EHBO voor Kat en Hond

Als er iets met je trouwe viervoeter gebeurt, is de kans groot dat je in paniek niet weet wat je moet doen. Gelukkig krijg je met deze app direct informatie over wat je moet doen als je kat een ongelukje heeft gehad. Van het aangereden worden door een auto tot verstikking, van een toeval tot pootletsel. In de app staat bij alle ongelukjes uitgebreid beschreven hoe je moet handelen. Daarnaast kun je via de app ook een dierenarts in de buurt vinden en andere hulplijnen vinden. 

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Een extreem uitgebreide app als je iets wilt weten over je huisdier. De app bevat niet alleen informatie over je kat, maar ook hondenliefhebbers hebben profijt van deze app. 
Minpunten: Het is een app van het merk Royal Canin, waardoor er bij sommige items wordt verwezen naar dit merk. 
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World en maakt tech vlogs voor Libelle TV. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.