15 jaar YouTube: dit zijn onze favoriete kanalen

YouTuber Tom Scott

YouTubers

15 jaar YouTube: dit zijn onze favoriete kanalen

23-04-2020 12:16 Laatste update: 24-04-2020 14:47

YouTube bestaat precies 15 jaar. Dit zijn de persoonlijke favoriete kanalen van Bright-medewerkers. Welke kende jij al?

Nerdwriter

"De videocolumns van Nerd Writer kijken als een goed boek. Onderwerpen die me aanspreken, verrassende inzichten, mooie edits en de fijnste voice-over stem op YouTube."

- Erwin van der Zande

Tom Scott

"Deze sympathieke Brit maakt geweldige uitlegvideo's over wetenschap en technologie. Tom Scott is een wandelende encyclopedie. Heel knap is dat hij veel video's uit zijn hoofd presenteert. Soms zelfs in één enkele opname, ondanks een stroom van berekeningen en informatie. En voor zijn serie Amazing Places reist hij de hele wereld over. Amazing, dit kanaal."

- Tonie van Ringelestijn

Vic Berger

"Een soort Amerikaanse Lucky TV, maar dan nog veel gekker, waarbij vooral Donald Trump het doelwit is, vaak door een uitvergroting van zijn toch al moeilijk te miskennen bizarre persoonlijkheid."

- Floris Poort

NoClip

"Het stikt van de kanalen over games, maar er zijn weinig die het zo serieus nemen als NoClip. Iedere video is een soort minidocumentaire vol met interviews en studiobezoeken. Dat geeft een aardig idee van hoe de populairste spellen op aarde worden gemaakt en wat de makers nou eigenlijk hopen over te brengen. Hun meerdelige reeks over Doom is misschien wel het hoogtepunt."

- Bastiaan Vroegop

Bon Appétit

"Een kookkanaal met de leukste mensen op aarde die een liefde hebben voor koken. Dat laten ze zien in toffe formats. Zoals Reverse Engineering, waarin er een gerecht puur vanuit smaak wordt nagemaakt. Mijn favoriet is Gourmet Makes, waarin Claire Saffitz dagenlang steeds verder in waanzin wordt gedreven, omdat ze een beroemde zoetigheid probeert na te maken."

- Erwin Vogelaar

Kurtzgesagt

"Leerzame video's, goed uitgelegd en wetenschappelijk sterk onderbouwd. Ze behandelen veel thema's die ik zelf interessant vind."

- Anna Gimbrere

Kai W

"Geniale Brit die het kijken van elke nieuwe camera of elk nieuwtje op fotogebied een feest maakt. Met veel kennis en humor. Neemt zichzelf niet te serieus. Ook leuk als je niet heel 'into' videoproductie of fotografie bent."

- Merijn Doggen

The Wood Fired Oven Chef

"Alles over hoe je de lekkerste gerechten kunt maken in een houtgestookte oven. Welke spullen heb je nodig om dat goed te kunnen doen? Welke gerechten kun je maken? Hoe moet je alles voorbereiden? En dat gaat ver. Maar hij legt het helder uit en de beelden zijn supermooi geschoten. Je krijgt er honger van en zin om te bakken."

- Harm Teunis

Marcel Vos

"Deze Nederlander maakt onwaarschijnlijke achtbanen in de game RollerCoaster Tycoon en geeft daarna super droog maar soms ook bijna poëtisch commentaar in een prettig Hollands-Engels."

- Bram van Dijk

Look Mum No Computer

"Een kanaal over 'analoge' technologie. De naam doet anders vermoeden, maar het gaat wel over computers, op een andere manier. Ook zijn persoonlijkheid is erg grappig. Hij komt zo uit de jaren 80 gestapt."

- Pieter Hoogland

Abe Kislevits

"Wat deze gast aan toffe video's maakt met een GoPro-actiecamera is niet normaal!"

- Eric Bouwman

Grandpa Amu

"Een oude Japanse houtkunstenaar met verbazingwekkende skills. Het is altijd spannend wat het gaat worden en tegelijk heel rustgevend om naar te kijken."

- Ingeborg van Lieshout

Jim Sterling

"De hilarische, überkritische, gepassioneerde gamevideo’s van Jim Sterling: Jimquisition. Wat een briljante gast!"

- Jan Meijroos

FortNine

"Reviews van motorfietsen. Omdat er zichtbaar veel liefde in is gestoken. En die jongen 100 procent zijn eigen nerdy stijl heeft ontwikkeld."

- Rutger Middendorp

The Verge

"The Verge inspireert me in mijn eigen videocreaties en ik volg ze al sinds het begin."

- Stijn Goossens

Cut

"Dit kanaal wordt gemaakt door allerlei verschillende mensen die vertellen over hun levensverhalen. Erg interessant en vermakelijk, soms ook wel herkenbaar."

- Phoebe Paak

Cross Training Enduro

"Dit is het beste uitlegkanaal over hoe je technisch offroad motor moet rijden. Het wordt gebracht met een flinke dosis Australische humor."

- David Lemereis

Seth Everman

"Ontzettend grappige en creatieve content die je nergens anders op YouTube kunt vinden. Ik kan er echt uren naar kijken."

- Jesper den Uil

Contrapoints

"Natalie Wynn zoekt met haar kanaal de grenzen op van video-essays, met dramaturgie en satire en bizarre kostuums. Soms wordt het net iets te avant-gardistisch, en ik ben het lang niet altijd met haar eens, maar ik vind haar essays altijd fascinerend om te zien."

- Len Maessen

Bright YouTube-kanaal

Bright bestaat ook 15 jaar en heeft op YouTube nu bijna 175.000 abonnees. 

Ben jij nummer 175.000? Abonneer je op ons kanaal en zet het belletje aan, dan mis je geen video's meer.