TomTom-alarm over Frans flitserverbod
Nieuws

TomTom-alarm over Frans flitserverbod

donderdag 23 februari 2012 17:17

TomTom raadt gebruikers aan hun gps-systemen aan te passen bij trips naar Frankrijk omdat flitsermeldingen er nu verboden zijn.

Automobilisten met gps-systemen moeten voortaan oppassen als ze door Frankrijk rijden. Een nieuwe Franse wet verbiedt sinds vorige maand het gebruik van gps-apparaten die flitspaallocaties melden op straffe van boetes tot 1500 euro. TomTom waarschuwt zijn Europese klanten nu dan ook voor deze wet. Wie de TomTom Flitsers-dienst op de Franse wegen gebruikt kan tegen een bekeuring aanlopen.

TomTom heeft instructies gepubliceerd om zijn gps-apparaten zo aan te passen dat ze binnen de Franse wet vallen. 'Dit is heel simpel, met 3 stappen in vijf seconden is het apparaat conform de wetgeving', stelt TomTom. Gebruikers kunnen de waarschuwingen voor flitsers op hun systeem uitschakelen voordat ze Frankrijk binnenrijden of een update van de firmware uitvoeren die de Flitsers-dienst voor Frankrijk helemaal verwijdert.

Ook meldt TomTom binnenkort met een betere oplossing te komen: 'We werken aan een nieuwe service voor Frankrijk waarmee je waarschuwingen ontvangt over gevarenzones in plaats van over flitsers.' 

En welke kleren je aandoet als je naar Parijs rijdt, toont Alan Partridge je in deze klassieker: 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

"verwijdert" i.p.v. "verwijderd"

 

Wil niet zeuren, maar de link naar de instructies van Tomtom kloppen niet.

Ik vermoed dat het moet zijn: http://nl.support.tomtom.com/app/answers/minor_detail/a_id/15808/

 

Op de iPhone kan je ze niet verwijderen.. enkel in/uitschakelen, krijg je alsnog een bekeuring.

 
 

Nieuwsbrief