Tonies Tunes: webradio
Nieuws

Tonies Tunes: webradio

vrijdag 23 januari 2009 17:32

In deze editie van Tonies Tunes geen playlist, maar Tonies keuze van de zeven fijnste webradiostreams.

 

Kink FM
Windows Media (128 kbps) of mp3
De sympathieke Nederlandse zender voor alternative en indie rock, die nog altijd geen etherfrequentie heeft. En remember: een deel van de presentatoren, 24 uur per dag actief, werkt zelfs nog als vrijwilliger.

 

BBC 6 Music
Real Player 128 kbps
De beste muziek vind je niet meer op Radio 1, maar op 6Music. Fijne presentatoren en specials. Gedraaide liedjes komen live binnen op het Last-FM-profiel van de zender. Grootste nadeel: het werkt met Realplayer.

Groove Salad
Mp3 128k , plus diverse andere formaten oa AAC Plus
Even chillen of rustig typen met deze online zender met ambient beats en grooves.

 

Studio Brussel
Windows Media 96 kbps
De Belgen hebben een verfijndere muzieksmaak dan wij 'Ollanders, laten we ons er bij neerleggen en inschakelen op Studio Brussel. Een andere reden: 'dat taaltje is zo zacht'...

 

KCRW
diverse formaten
KCRW is een publieke zender uit Californië met meer dan muziek alleen, maar de grote aanrader is de muziekshow Morning Becomes Eclectic, inmiddels zo bekend dat je het op zenders in de hele VS kunt horen. Bijna elke dag komen er goede bands voor optredens en interviews.

Space Station Soma
diverse formaten
'Tune in, turn on, space out.' Een zender met alleen maar spaced-out ambient en mid-tempo electronica.

 

Tonies LastFM-station
Flash

Automatisch gegenereerde Last-fm-zender op basis van mijn muzieksmaak. Bovenaan de lastfm-lijst staan Joy Division, The Smiths, The Fall, Wolf Parade, Bright Eye, maar er komt ook genoeg vrolijke muziek langs ;-)

Meer Tonies Tunes

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief