Top 5: nieuwe smartphones van IFA 2012
Top5

Top 5: nieuwe smartphones van IFA 2012

donderdag 30 augustus 2012 14:59

Op de IFA-beurs in Berlijn zijn deze week veel nieuwe smartphones onthuld. Een overzicht van de beste vijf van LG, Sony, Samsung en HTC.

LG Optimus G 
LG's vlaggenschip Optimus G is speciaal vanwege de incell touch-techniek in zijn 4,7 inch scherm. Daarbij is geen extra laag nodig voor het aanraakgedeelte, waardoor hij dunner is en de schermranden tot 3 mm zijn teruggebracht. Ook de nieuwe iPhone krijgt dit. LG is een van Apples leveranciers. De specs van de Optimus G zijn verder vrij high-end: quad-core chip en een 13 megapixelcamera. Hij is 8,45mm dik.

Kost ie? Onbekend
Wanneer: eind dit jaarSony Experia T
De Xperia T is Sony's topmodel van deze herfst. Hij heeft een groot 4,55 inch scherm, dual-core chip en een 13 megapixel-camera, die ook in full hd filmt. De Xperia T ondersteunt ook NFC-chips. Een update van Android 4.0 naar 4.1 Jellybean volgt volgens Sony binnenkort. 

Kost ie? 500 euro.
Wanneer? Over enkele weken Samsung Galaxy Note II
De tweede versie van de Galaxy Note is nog groter geworden. Dit joekel met een 5,5 inch scherm is nauwelijks meer een smartphone te noemen, maar een echte tablet is het evenmin. Het scherm van de Note II heeft een hoge resolutie van 1280x720 pixels. Bediening met een styluspen is ook weer mogelijk. De Note II heeft Samsungs eigen 1,6 GHz quadcore-chip, 16 gb, 32 gb of 64 gb opslagruimte en een 8 megapixelcamera. 

Kost ie? 700 euro.
Wanneer? oktober 


HTC Desire X
HTC's nieuwe Desire X lijkt uiterlijk op de high-end One X van eerder dit jaar, maar dan met minder goede specs: 4 inch scherm (800x480), dual-core processor, 5 megapixelcamera, en maar 4 gb intern opslaggeheugen. Daar staat een lage prijs tegenover.

Kost ie? 329 euro.
Wanneer? Vanaf eind september

Samsung Windows Phone 8: ATIV S  
Samsungs ATIV S is een van de eerste Windows Phone 8-toestellen. Hij heeft een 4,8 inch scherm van het type 'hd super amoled', een dual-core chip, 8 megapixelcamera en 16 of 32 gbintern opslaggeheugen.

Kost ie? 550 euro.
Wanneer: vierde kwartaal 


Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ben heel benieuwd naar de windows 8 toestellen.
MS moet nu echt aan de bak anders wordt het wel heel moeilijk om de massa over de streep te trekken.
Samsungs ATIV S kon het verschil wel eens gaan maken al is de prijs fors.

 

De prijs van de Desire X is niet correct, adviesprijs is 329 volgens o.a. www.htcdesirex.com

 

klopt ja, ik had per ongeluk de 3 en de 2 omgedraaid. Gefixt.

 

Waar zijn de top toestellen uit China zelf?
Niet dat deze gepresenteerde toestellen niet goed zijn, maar zelf koop ik voor 220 euro al en quadcore met 2 gb ram dual 3 g sim, 4,5 inch scherm , en geleverd met lederen hoes en oplader met extra accu van 2500 m..... En jbean en europeesche wegen-kaarten al op sd kaart , echt solide , dun en eigen ontwerp. Kijk eens wat ze daar in china bijna wekelijks aan nieuwe telefoons op de markt zetten www.gizchina.com Ps dit geen verkoop website , alleen nieuwste info over chineesche smartphones.

 

@ikkuh. Goedzo, ik wist dat het kon! Gewoon een normale reactie met een echte mening. Geen kleingeestig Apple hate commentaar. Ik ben oprecht trots op je!

 

Nieuwsbrief