Top 5: Scoren met je spaarloon
Nieuws

Top 5: Scoren met je spaarloon

maandag 26 juli 2010 12:59

Het kabinet geeft het spaarloon van ruim twee miljoen mensen vrij. Bright geeft vijf tips waar je dit (extra) geld aan kunt besteden.

De spaarloontegoeden die zijn opgebouwd van 2006 tot en met 2009 worden half september vrijgegeven. In totaal gaat het om ruim 4 miljard euro. Een mooie buffer dus om eindelijk die gadgets te kopen waar je voorheen geen geld voor had.

5:: iPad
Een smartphone, laptop of reader hebben we bijna allemaal. Een mooie toevoeging aan deze reeks gadgets is de iPad. Voor sommigen misschien nog de vraag of hij wat toevoegt als je al een laptop en smartphone hebt, maar hou 'm in je handen en je bent overtuigd. Ziet er geweldig uit, voelt lekker en kan veel. Een echte concurrent van Apple's tablet is er nog niet. Maar verschillende bedrijven zijn inmiddels druk bezig met het ontwikkelen van een eigen tablet. In Amerika is de iPad al drie miljoen keer over de toonbank gegaan. De goedkoopste versie (16 GB) met wifi is in Nederland verkrijgbaar vanaf 499 euro, de duurste kost 799 euro en heeft 64 GB en 3G. 

iPad

4:: Zonnepanelen
Voor niets gaat de zon op, een verzameling zonnecellen op je dak kan écht geen kwaad. Voordelen van zonnepanelen op je dak zijn dat je woning in waarde stijgt en dat je bespaart op je energiekosten. Daarnaast maak je een verschil door duurzaam energie te winnen. Maar hiervoor moet je wel beschikken over een plat dak of een schuin dak op het zuiden. Een zonnepaneel van een vierkante meter kost ongeveer 700 euro. Je kunt er ook voor kiezen om panelen te leasen. Steeds meer energiemaatschappijen bieden die dienst aan.

Zonnepanelen


3:: 3DTV
Waarom nog tv in Full HD kijken als je ook een 3D-televisie kunt aanschaffen? Inmiddels zijn de grotere elektronicabedrijven gestart met de verkoop van 3D-televisies. Onderzoeksbureau Gfk verwacht zelfs dat een op de vijf verkochte tv-toestellen dit jaar een 3D-tv's is. Het aanbod aan 3D-programma's is nog karig, maar in september wordt al de eerste 3D-zender van Net5 gelanceerd. Inmiddels kunnen een aantal spelcomputers 3D aan en heeft Samsung stilletjes Blu-ray-spelers met 3D-ondersteuning geïntroduceerd. Prijzen variëren van vier- tot zesduizend euro.

3D TV

2:: 3D Printer
Voorheen een hightech tool voor designers. Tegenwoordig kan iedereen een voorwerp in 3D printen. De eerste 3D-printers zijn binnen handbereik en nog eens betaalbaar ook. De CupCake CNC van MakerBot bijvoorbeeld kost ongeveer duizend dollar. Bijna elk gefabriceerd object wordt tegenwoordig met een computer ontworpen en vaak zijn CAD-bestanden van deze producten beschikbaar. Erg handig wanneer een apparaat in huis kapot is. Je kunt er ook nog eens leuk speelgoed voor de kids mee maken. Op Thingiverse vind je CAD-bestanden van objecten die geprint kunnen worden.

MakerBot


1:: Tesla Roadster
Duur in aanschaf, maar een rondje boulevard in deze elektrische bolide slaat niemand af. Tesla Roadster 2.5, de jongste uitvoering van deze groene en stille sportwagen, wordt binnenkort gelanceerd. Wie nog anderhalf jaar geduld heeft, kan wegrijden in de allernieuwste Tesla Model S. Is de instapprijs van ruim 105 duizend euro voor de allereerste Tesla Roadster te hoog? (Zoveel zal je spaarloon ook weer niet zijn.) Dan kun je nog altijd goedkoper elektrisch rijden. Een elektrische scooter doet het ook goed in de stad. Maar rijd wel voorzichtig want ze horen je niet aankomen.

Tesla Roadster

Reacties

#4. Is de beste qua investering. Maar helaas totally uncool. GagetMensen zullen waarschijnijk vallen voor de 'made in Chinese sweatshops' Ipad.

 

Vertel eens Bert, wie heeft het apparaat gemaakt waar je deze reactie op getyped hebt?
Vrolijk dansende oompa loompa's?
Gelukkige, hard werkende, maar goed doorvoede wonderelfjes?
Of ben je gewoon een simpele hypocriet die het geen ruk interesseert waar en hoe zijn eigen spullen gemaakt zijn maar even moet trollen als er iets over Apple geschreven wordt?

 

lAars, zie jij elk kritisch kantekening meteen als een aanval op je god?

 

Als je er helemaal cool wilt rijden deze zomer is de elektrische scooter een aanrader.

Zoals we weten hebben elektrische auto's het probleem dat ze niet ver genoeg rijden maar met een scooter is dat geen probleem. Ik zit niet graag 6 uur op een e-scooter met 30-50km/h.

De huidige generatie e-scooters haalt 100-130km en dat is 4x verder dan de gemiddelde rit. Opladen doe je net als je mobieltje snachts in een normaal stopcontact. Kijk een op http://www.qwic.nl als je deze zomer de blits wilt maken.

http://www.qwic.nl/producten/elektrische_scooters/overzicht.html

 

Ik denk dat de elektrische auto zich vooral eerst in het stadscentrum zal vestigen, als huurbaar voertuig of aangekocht. Grote steden verbannen steeds meer de auto binnen het stadscentrum, ze vervuilt en is te veel aanwezig.

Een elektrische scooter is natuurlijk ook een ideale oplossing, je bent direct van het fijnstof probleem af en het eventuele opvoeren gaat drastisch ten koste van je batterij, waarbij een extra batterij het gewicht zodanig laat toenemen dat je niet veel verder komt.

 

Zo, weer ff aan linkspammen gedaan?

Lees hier over de slechte ervaringen met Qwic Scooters

http://electrisch-vervoer-nederland.com/forum/viewtopic.php?f=189&t=624&...

 

Het forumtopic waar jij naar refereert is slechts van een enkel model en ook de allergoedkoopste in de markt. Over het algemeen functioneren de scooters erg goed en zijn de gebruikers zeer tevreden!

Scooter zijn er in vele soorten en mate, kijk voor een overzicht bijvoorbeeld op http://www.elektrischescooterwinkel.nl/scooters

 

Zo Roderick, en dan ga jij ook maar ff linkspammen als eigenaar van die lelijke scooterwinkel?

 

Kabinet ?? Hebben we er wel 1 dan ??

 

Brengt me op een idee: een kabinet kopen? Zijn we van het gedoe af. Ik begrijp bovendien dat we met 750 eu de man van de crisis schuld af zijn.

 

Binnenkort mag ik een weekje rondsturen in de Tesla Roadster. Opladen kan gratis voor mijn deur in het Westerpark. Jottem! Nu nog een iPad en Hoela-girl voor op het dashboard uit de 3D printer : )

 

Nieuwsbrief