Branded

De nieuwe Peugeot 508 zit vol met tech

1 mei 2018 11:00

De nieuwe Peugeot 508 Grand Berliner is gepresenteerd. Bright was erbij aanwezig. Hij oogt zeker lekker met zijn agressieve sportieve look. Maar wat voor tech heeft de nieuwe 508 te bieden?

Advertisement" border="0" width="1" height="1" />

Peugeot richt zich met de nieuwe 508 met name op de zakelijke rijder. 'Reizen op hoog niveau.' Het woord stijlbreuk keert regelmatig terug tijdens de lancering. Stijlbreuk op de eerdere 508 modellen. De bekende sedanstijl is meer verschoven richting een luxe 4-deurs coupe. Meer verfijning in de looks, zowel exterieur als interieur.

Bekijk de video van de presentatie van de 508:

Als je voor het eerst plaatsneemt in de nieuwe 508, stap je eigenlijk een heel comfortabele en techy lounge binnen. De voor Peugeot bekende i-Cockpit, is nog completer, luxer en uitgebreider dan eerdere edities. Wat meteen opvalt is de diepe zitpositie, waardoor je dat sportieve gevoel krijgt. Het stuurwiel is opvallend compact en bevindt zich lager dan we gewend zijn. Twee voordelen, je hoeft je armen niet de hele weg gestrekt te houden, je ellenbogen rusten nu in je zij. Voelt goed. Ook kijk je niet door het stuur heen om je instrumentenpaneel te zien, je kijkt eroverheen. Dit noemt Peugeot de i-Cockpit.

Night Vision

Het instrumentenpaneel is digitaal en te customizen in zes verschillende weergaven. Hier komen we ook meteen bij de mooiste stukje tech in deze auto en uniek voor dit segment: de Night Vision. Een infraroodsysteem dat bij schemer of in het donker tot 200-250 meter levende wezens detecteert. Dat is verder dan dat je koplampen en dus je eigen gezichtsveld reikt. Verder zijn er hele toffe dimbare ledlicht-accenten in het interieur verwerkt. Optioneel is de welkome 8-punten massagefunctie in de stoel en de 360° Visiopark 2. Dankzij de extra camera vóór zie je, op je 8 of 10 inch multimediascherm, in vogelvlucht of het inparkeren wel helemaal smooth verloopt. In plaats van Lane Assist heeft deze 508 Lane Positioning Assist. Dus geen rukjes aan het stuur als je uit koers raakt. Maar het systeem zet je positie keurig tussen de lijnen vast en daar blijf je dan ook. 

Toggle Switches

Verder zijn we erg te spreken over de toggle switches, die eruit zien als pianotoetsen, een soort sneltoetsen voor het activeren van diverse functies op het HD-touchscreen. Bijvoorbeeld om het hifi-systeem aan te slingeren, waarna je dankzij de tien in de auto geïntegreerde boxen vrij aardig nog dieper in je stoel geblazen werd. Ik zou zeggen, let's meet again 508!   

Vanaf september staat de nieuwe Peugeot 508 in de showrooms. 

In samenwerking met Peugeot