Slow fashion

Nooit meer twijfel voor de kledingkast

1 september 2019 12:04

Met de tijdloze mode van Teym hoef je nooit meer te twijfelen voor de kledingkast.

Hoe zou het zijn als je garderobe bestaat uit alleen maar lievelingskleding? Teym maakt alleen kleding die de klant écht wil hebben, met één nieuw item per jaar.

Teym begon toen mode-ontwerper Maxime Cartens in 2104 geen parka naar haar zin kon vinden en besloot hem zelf te maken. Ze nam ontslag bij niemand minder dan de onlangs overleden modekoning Karl Lagerfeld en trok er een jaar voor uit om die perfecte parka te maken.

Teym werkt sindsdien op dezelfde manier: “We ontwikkelen ieder jaar één product in plaats van één volledige (risicovolle) collectie.” Nooit verdwijnt er een kledingstuk uit het aanbod van Teym, dus die favoriete broek kun je steeds opnieuw kopen.

Eén klassieker per jaar

Dit jaar is het jaar van de sweatsuit. Een sweatshirt of zip hoodie met sweatpant in de kleuren camel, rood of donkerblauw, in dames of herenuitvoering. De prijs start bij 89 euro en is voor de geleverde kwaliteit en Europese fabricage heel redelijk. In voorgaande jaren is er een ultieme rugzak ontwikkeld, een merino trui en natuurlijk die parka. Waarvoor Cartens nog steeds door kopers bedankt wordt.

Sendcloud 

Hoe Cartens het allemaal voor elkaar bokst: “Ik heb veel aan Sendcloud, een app die na een order automatisch een verzendlabel voor de post maakt. Voorheen moest ik het adres van iedere order zelf overtypen in een app van PostNL. Ik kan ook niet meer zonder Slack, een programma waarmee je in een soort chatgroepen onderling kunt communiceren. Je kunt alles daar per onderwerp groeperen, waardoor dingen uit mijn echte hoofd kunnen en in een soort tweede hoofd worden gestopt. Verder kijk ik iedere dag meerdere keren op de app van mijn website, om te checken hoe mijn stock ervoor staat.’

Wie af wil van keuzestress voor de kledingkast vind misschien de oplossing in die tijdloze garderobe van Teym. Passen kan in de open studio vlakbij het CS in Amsterdam. Op uitverkoop hoef je niet te wachten. Bij tijdloos Teym is er nooit sale, wel een introductiekorting van 10 procent.

Miniatuurvoorbeeld
voor wie een hekel heeft aan winkelen

Kledingwinkel voor wie een hekel heeft aan winkelen