Twitter veroorzaakt problemen Olympische tv-uitzendingen
Nieuws

Twitter veroorzaakt problemen Olympische tv-uitzendingen

maandag 30 juli 2012 09:41

Het IOC vraagt bezoekers aan de Olympische Spelen zo min mogelijk te twitteren omdat het netwerk anders overbelast raakt.

Op zaterdag stonden de televisiecommentatoren tijdens de wielrenwegwedstrijd voor mannen min of meer met een mond vol tanden. Ze konden niets zeggen over de afstand tussen de kopgroep en het peleton. De gps-informatie kwam niet goed binnen. Het mobiele netwerk dat de gps-data van de fietsers doorseint naar de tv-studio's zou volgens het IOC overbelast zijn geraakt.

De honderdduizenden fans langs de kant van het parcours hadden massaal twitter-berichten verzonden die het begin van de netwerkstoring veroorzaakten. Fans werden vervolgens boos over de gebrekkige informatie die de commentatoren gaven en twitterden hun frustraties, dat zou het probleem alleen maar groter hebben gemaakt. Het IOC vroeg op zondag dan ook aan toeschouwers om alleen 'noodzakelijke' sms'jes en tweets te versturen.

Volgens een woordvoerder van het IOC zou één specifieke netwerkprovider te veel abonnees op zijn netwerk hebben. De officiële provider van de spelen BT zegt echter geen netwerkproblemen gezien te hebben. Het bedrijf zegt vier maal zoveel kabel te hebben aangelegd als tijdens de Spelen van 2008 in Peking.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

De faal zit hem in het niet rekening houden met de mogelijkheid van discontinue verbinding in de software aan de ontvangerkant. Drukte op het netwerk is aanleiding, niet oorzaak.

 

Nieuwsbrief