Uitpakparty: Canon 5D Mark III
Uitpakparty

Uitpakparty: Canon 5D Mark III

vrijdag 04 mei 2012 12:06

De Mark III is op veel punten verbeterd ten opzichte van de 5D Mark II. Je kunt er langer mee filmen, hij is weatherproof  en heeft een koptelefoonaansluiting.

[camera: Pieter Hoogland]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

En toch kreeg ik hetzelfde gevoel als Mark Randall bij deze camera: http://www.markrandall.com/brilliant-mistakes-can-disrupt-markets/

Ben nog steeds blij met mijn MarkII

 

Zo te zien heeft Canon nog steeds geen automatische vignetteringscorrectie. Of zit er waardeloos glas op?

Overigens is de hoge iso enkel bij filmen nuttig, bij stills is het amper beter dan de MKII en doen zelfs de oudjes als de D700 het nog steeds beter. De nieuwe 5D lijkt op het eerste gezicht minder ruis te hebben, maar dat gaat wel ten koste van heel veel detail. Je krijgt dus zeg maar een soort Playboy High-ISO, waar je bij zeg een Nikon D800 gewoon de stoppels in de bikinilijn blijft zien.

 

Eventuele vignetteringcorrectie doe je gewoon in post natuurlijk. En er zit een L-lens op de body, dus nee, geen waardeloos glas. De bescheiden aanwezigheid van vignettering in dit filmpje komt gewoon omdat het diafragma ver openstaat.

 

Oh, en op het gebied van D-range blijven ze ver achter bij Nikon/Sony. Die komen nu ruim boven de 14 stops, tegen een lousy 11.7 bij de MKIII. Toch jammer al die uitgebeten bruidsjurken (want dat bruiloftwerk is toch de nummer 1 toepassing van de MKiii).

 

Sorry hoor maar daar koopt berT een auto voor! Ik ben niet gek :-)

 

Dave, goede uitpakparty! Mooie paraplu ;-)
Met name de splitscreen shots ter vergelijking geven het verschil mooi weer!
Voor de professional is het een mooi speeltuig.

 

Nieuwsbrief