Uitpakparty: Fritz Powerline
Uitpakparty

Uitpakparty: Fritz Powerline

vrijdag 12 oktober 2012 11:58

Is je wifi-netwerk niet sterk genoeg om overal in huis te kunnen internetten? Met twee powerline-stekkers verstuur je data gewoon via het stroomnetwerk.

[camera Miriam van 't Veer]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

David, is dit niet al een héél oud concept om je internetverbinding via het lichtnet te 'bekabelen'? Heb iets dergelijks al aantal jaren terug gebruikt. Dus niet echt een vernieuwend item helaas...

 

Inderdaad erg oud concept! Het is behoorlijk kwetsbaar spul, en vaak de oorzaak van problemen in een netwerk (gevoelig voor allerlei invloeden). Met meerdere fasen in je meterkast loop je bovendien al snel de kans dat het niet werkt op de plek waar je het wilt hebben (!).

Als je echt geen kabels wil / kan trekken denk ik dat je goedkoper uit bent met simpelweg nog een extra wifi-routertje als repeater / range extender (2 tientjes per stuk).

 

Met repeater en range extender kan idd ook, maar via het stroomnet kan je nog grotere afstanden overbruggen.

 

Mooi filmpje weer :)
Volgens mij gesponserd door Conrad.nl :)

 

Jammer dat er reclame in zit!
Geeft geen goed gevoel

 

Wat is de snelheid van die dingen?

 

Ongeveer 10 m/s² als je 'm niet goed inplugt.

 

Router - Powerline (welke niet op energiezuinig blok werkt) - stopcontact - powerline - UTP Laptop - stopcontact - Airport - WIFI.

Ik heb geen WIFI verbinding op mijn telefoon, weet je wat, ik neem een laptop uit het jaar 0 mee onder mijn arm door het huis. Niet echt een oplossing voor je probleem..

Hij vergeet te vertellen dat zodra powerline A op een andere groep zit aangesloten dan powerline B je dus je meterkast in kan om het 1 en ander om te gaan leggen omdat anders je snelheid knudde is. Oplossing voor max performance is kabel trekken en anders 1 of 2 accesspoints/range extenders lijkt mij.

-1 voor de reclame uiteraard, kies dan voor een testopstelling en leg er 5 naast elkaar.

 

"Ik heb geen WIFI verbinding op mijn telefoon, weet je wat, ik neem een laptop uit het jaar 0 mee onder mijn arm door het huis. Niet echt een oplossing voor je probleem.."

Je hebt gelijk. Een rugged business laptop uit 2009 is echt zo ontzettend oud... Dat is een hele drie jaar. Dat is gewoon prehistorisch :-)

 

Ik heb zelf zo'n setje gekocht van TP Link, omdat ik achterin mijn tuin op een zomerse dag lekker wil kunnen internetten op de iPad. Met wifi had ik alles al geprobeerd en zonder succes. Met zo'n powerline kit werkt dat fantastisch. Ik was er eerst ook sceptisch over, maar ben toch erg blij met dit setje.

In de garage staat dan nog een accesspoint, want de iPad heeft natuurlijk geen lan aansluiting. met m'n laptop heb ik snelheden tot 100 mbps gehaald. Speedtest op de iPad kwam tot 40 Mbps, wat toen ook mijn internetsnelheid was.

Trouwens, mijn setje van TP Link was wel een stuk goedkoper: 50 euro voor twee stuks. Met Fritz heb je dan ook wel weer een duur merk in routerland te pakken, da's bijna de B&O onder de routers. :-)

 

Mijn God! Heb je nog ADSL liggen daar, David?! Aandoenlijk...

 

Ja, maar ook fibre 120

 

Ik begrijp dit artikel niet. Oud nieuws. Bright lezers weten al jaren dat Powerline stekkers bestaan. Was het nieuws op? Er zijn nog zoveel zaken om over te schrijven maar om zulk oud nieuws te plaatsen.

 

Leuk filmpje weer! Wel vervelend die reclame, ik kan steeds lastiger inschatten wat reclame bevat en wat niet.

 

Ik noemde met willekeur Conrad omdat die een ruim aanbod van powerlines heeft. Leek me makkelijk voor de kijker omdat je ook powerlines kan kopen die goedkoper zijn als deze. Heeft niks met reclame te maken maar de boodschap van de commentaren is duidelijk.

Ik zal voortaan geen sites meer noemen waar je de spullen kan kopen. Ook niet als mensen me mailen om te vragen waar ze die dingen kunnen kopen.

 

Iedereen weet de kanalen voor randapparatuur wel te vinden lijkt mij.

Ik ben benieuwd of er een spanningsveld is tussen de objectiviteit van de reviews en de relaties die jullie er op nalaten met de fabrikant.
Durf je een product totaal af te kraken als je dit in bruikleen krijgt aangeboden/opgestuurd.

Is bright Objectief en onafhankelijk of kijken we naar een gemiddeld Nederlands autoprogramma, 1 lange reclamespot met nooit een kritische noot over een wagen.

Dit is typisch een product waarvan er veel bestaan en waarvan er recent meerdere van op de markt zijn gekomen, leg ze naast elkaar, vergelijk.

 

'Ik ben benieuwd of er een spanningsveld is tussen de objectiviteit van de reviews en de relaties die jullie er op nalaten met de fabrikant. Durf je een product totaal af te kraken als je dit in bruikleen krijgt aangeboden/opgestuurd.'


Luuk, oordeel zelf of ik dit wel of niet durf:

UPC Horizon

Sony Google TV

Samsung tv

 

Inderdaad niet mega nieuw concept, maar wel super makkelijk.
Ik heb dit gebruikt langere tijd, erg stabiel, op het moment dat mijn modem op een niet zo'n lekkere plek in huis zat. Niet lekker met kabels te bereiken, en moet zeggen, was er erg tevreden over.

Tegenwoordig, vanwege andere provider, op een betere plek, gebruik ik het niet meer, maar was zeker een uitkomst.

 

Nieuwsbrief