Uitpakparty: Google Nexus 7
Uitpakparty

Uitpakparty: Google Nexus 7

vrijdag 07 september 2012 12:02

De kleine 7 inch tablet van Google is een dezer dagen in Nederand verkrijgbaar. David is onder de indruk van het scherm en op dit formaat kan je lekker makkelijk typen.

[camera Pieter Hoogland]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Ik mis de vergelijking met de BlackBerry PlayBook ;-)

 

Inmiddels is de Amazon Kindle Fire HD geïntroduceerd.
Kindle Fire HD 8.9" 16GB $299, de 4G LTE 32GB $499, Kindle Fire HD 7" 16GB $199, Kindle Paperwhite (eReader) 6" $119 en 3G $179, De oude Kindle Fire kost nu $159. Ik geen idee of deze in Nederland wordt geïntroduceerd. De 7" tablet van Google kost €250. Dus er is wel weer concurrentie.

 

Erg leuk die concurrentie. Zo hoort het te gaan, fabrikanten die elkaar uitdagen met producten en niet met lawsuits. Die Kindle Fire HD 7" 16GB voor $199 lijkt me wel wat. Alles groter dan 7" is gewoon te groot en te zwaar om nog comfortabel te gebruiken wat mij betreft.

 

Hoe was de oplaadtijd?

Mijn nexus 7 (uit Amerika) laad ontzettend langzaam op.

 

Dat klopt, komt door andere voltages (de betreffende Nexus 7 komt uit Engeland). Zelfs met een converter laadt hij langzaam op. De Nederlandse versie heeft waarschijnlijk gewoon een juiste oplader die wél snel oplaadt.

 

Dat lijkt mij sterk. De adapters zijn 5V/2A output en 110-240V input. Het maakt dus geen zak uit in welke contactdoos je hem stopt.

 

Inderdaad, hij wordt geleverd een lader waarmee hij snel wordt opgeladen. Met andere USB- laders gaat het minder snel. mijn powerpack (5V1A) werkt helemaal niet op de Nexus7 (wel op alle smartphones).

 

David je bent zo te zien ook een fan van Hacker's Keyboard :)

 

Vandaag naar Dixons en BCC geweest om dit wondertje te mogen aanschouwen. Helaas beide winkels meldden "uitverkocht".
De verkopen gaan kennelijk boven verwachting goed of de productie is te laag.

 

Ik heb hem weten te bemachtigen, moest er voor in de rij staan (alsof het een nieuwe iPhone is)!
We hebben ook een iPad2, maar die raak ik nu bijna niet meer aan. Het 7 inch formaat is zoveel handiger!
Alles werkt snel en soepel, scherm is erg goed.
Er zit niks op wat je toch niet gebruikt; voor een camera en 3G heb ik m'n smartphone. Enige welkome toevoeging zou de mogelijkheid er extra geheugen in te kunnen stoppen (micro-SD o.i.d). maar bestandsuitwisseling met macbook gaat erg makkelijk met "android file transfer", dus media-bestanden kunnen er makkelijk af en op. verder werkt hij goed met google drive en dropbox, van waaruit je direct bestanden kunt openenen. Geweldig apparaat.

 

Nieuwsbrief