Uitpakparty: Sony Tablet S
Uitpakparty

Uitpakparty: Sony Tablet S

vrijdag 16 september 2011 09:36

Sony's uniek vormgegeven tablet ligt volgens David beter in je hand dan de iPad. Hij werkt ook als universele afstandbediening.

[camera Pieter Hoogland]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Goede review!

 

Prijs?

 

De wifi-versie met 16gb kost 479 euro en de 3G-versie met 32gb kost 579 euro

 

Zo orgineel is die vormgeving niet. De Notion Ink Adam heeft ongeveer dezelfde "tijdschrijft" vorm: http://www.notionink.com/design.php

 

Hmmm. vind de killer functie tof. Interessant. Nog geen NFC?

 

Ik krijg jeuk van alles wat naar Iphone en dergelijke riekt (al zijn de Apple laptops nog steeds niet te versmaden) maar als ik een tablet zou kopen was het toch echt de Ipad geworden. (ondanks dat ik dan aan Itunes moet)
Echter met deze Sony is er eindelijk een apparaat gekomen die ik wellicht liever zou hebben dan een Ipad. Voordelen? Geen Itunes, gewoon drag en drop met bestanden, USB poort, SD kaart, het toch ook wel erg fijne Honeycomb, en geen Itunes!

 

Sony maakt met smartphones ook altijd eigen design en niet zelfde als iPhone. Samsung en LG zijn de merken van kopie kopie kopie...

 

Accuduur?

 

Ongeveer het zelfde als de iPad. zo rond de 9 uur bij gemiddeld gebruik

 

Kent de remote ook de mogelijkheid voor het instellen van een activity (combi van acties naar verschillende devices) zoals de harmonys van logitech dat kunnen?

 

Leuke review maar Apple heeft nog nooit gezegd dat alle tablets op de iPad lijken.

De Samsung lijkt op de iPad.

 

Mhh, dlna is universeel, dus zou ook prima met jouw Philips tv moeten werken. Ik gebruik dlna zelf icm een Philips tv en een Synology NAS. Dat werkt super. Mijn PS3 ondersteund ook dlna en die vind de Synology ook zonder problemen. Wel een beetje jammer om dlna dan maar gelijk met Windows 95 gelijk te trekken, want ook Airplay is niet perfect.

Maar deze Sony tablet ziet er goed uit!

 

Jeu breedbeeld! Wat is de resolutie?

 

Yess ! Eindelijk een altrnatief ! \n\nDe IPad is prachtig maar die draak van een I Tunes ruil ik maar al te graag in voor veel gebruiksvriendelijkere variant zoals ik al mijn hele computer leven gewend ben \nDrag and drop !

 

Het geluid loopt achter, of is het nagesynchroniseerd?
Verder wel een goede review.

 

Ik las vele jaren geleden een artikel in tijdschrift KIJK over de toekomst van home-entertainment.
Daarin werd voorspeld dat je ooit op een klein draagbaar touch screen apparaat je hele installatie draadloos bediende, een video kon opzoeken in een online videotheek, selecteren en vervolgens gingen de gordijnen dicht, de verlichting dimde, het kleine scherm ging op zwart en het grote superplatte scherm aan de muur kwam tot leven.
Klinkt als wat deze Sony kan.
Ik denk dat dit hem gaat worden voor mij.
Nog even wachten op wat gebruikers-reviews, even neuzen in de winkel en...

 

Ios 5 veranderd weer alles he straks ook geen itunes meer nodig voor de ipad !

 

Wat is je bron? Of is dit "wishful thinking".. ;-)

 

google eens......

 

Super review idd en hele mooie tablet! Ben zelf Apple gebruiker en zal dus geen afstand doen daarvan, maar denk dat Apple bij dit product eens even goed moet gaan nadenken hoe ze hun voorsprong gaan behouden.\nWell done Sony!

 

Was Sony niet dat bedrijf dat Rootkits op je PC installeerde?\nWas Sony niet dat bedeijf dat met een update je eigen geinstallerde OS van je PlayStation 3 weg heeft geveegd?\nWas Sony niet dat bedrijf dat, vanuit haar eigen EcoSystem, allerlei account en creditcard gegevens is kwijtgeraakt door zich te laten hacken?\nWas Sony niet óók een heel grote klant van Foxcomm, dat productie bedrijf van kinderarbeid, zelfmoord en milieuvervuiling?\nAch, het tabletje ziet er wel aardig uit, maar of dit nu echt de iPad killer gaat worden?\nHet wordt tijd dat Apple een echte concurentie gaat krijgen, niet van copycats maarvan een echt origineel product. Sony heeft genoeg R&D budget om een serieuze aanval te doen op de post-PC industrie, maar zal dan wel wat anders moeten doen dan op de fragiele Android trein te stappen.\nLeuke review, maar de steken onder water zijn wat slecht onderbouwd.

 

Leuke review! De tablet ziet er inderdaad goed uit. Het ontwerp spreekt me ook zeker aan.

 

Koop toch liever een ipad2... Reporterdavid

 

@jkn\n\nIos5 is inmiddels door Apple breed aangekondigd. Geen itunes meer nodig.

 

De zwaartekracht ligt bij David\'s linker hand? Hahaha, je bedoelt natuurlijk zwaartePUNT.

 

Ik dacht nog even dat ik ermee weg kon komen en dat niemand de verspleking op viel maar helaas :-)

 

@David, maakt het nog uit als je linkshandig bent en de tablet in je rechterhand wilt houden? 180 graden draaien geen probleem?

 

Mooie review David.

Walter Mossberg heeft m ook gereviewed, en had een andere mening over de accu duur ten nadele van Sony.
http://allthingsd.com/20110914/sony-designs-tablet-thats-not-an-ipad-wan...

 

leuk die kleine cam ;)

 

Nice! Ik zie deze Sony tablet wel zitten. Ik haat ook iTunes. Daarom wil ik niet aan een iPad.

 

zeer leuk apparaat. alles werkt snel. inmiddels Android 3.2 erop.

 

Zeg David, heeft dat dlna probleem misschien wat te maken met je router ofzo? Zou natuurlijk gewoon plug&play moeten werken, maar misschien dat wat instellingen in je router aanpassen of een andere router wel werkt.

 

Opnieuw een heerlijk en eerlijk review van David.

 

Ik heb de ipad2 en de sony tab s maar de winaar is de ipad2 een 8 voor sony en een 10 voor apple\n

 

Waarom iedereen toch altijd zo afgeeft op iTunes??
Ik denkt dat het is omdat mensen de mappen structuur van een Pc zijn gewend.Wat is er nu fijner dan een snel programma dat door middel van een goede zoek functie alle bestanden weer geeft die je zoekt?
Een programma waar al je media naadloos in beheerd kan worden en voorzien kan worden van nieuwe content.

Het is soms makkelijk dat je kunt drag and droppen maar in iTunes houd je al je bestanden netjes in een programma en kun je al je muziek tagger en bijhouden dan inplaats dat je alles rommelig (zoals een echte Windows gebruiker vaak doet) weg stopt in mapjes ongetaged.

Over de tablet...

leuk en inderdaad iets totaal anders....maar...
PLASTIC!!!! Waarom nu weer een plastic case?? Dat hooglands zwart krast en ziet er ongelofelijk cheap uit.

Dit apparaat kost net zoveel als een iPad en zoals Johny Ive al vertelde in een interview,hoe meer klepjes en losse onderdelen aan een device hoe meer kans op malfunctions.En al helemaal als het plastic is.

Dan heb je het OS.Prima dat Android.Het is natuurlijk een groot platform met een aantal Apps,maar waarom weer een smerige schil over het OS.

Infrarood....oh leuk...meer dan dat ook niet.Dit is naar mijn mening toch al een stervende techniek.Begrijp ook niet dat er niet gewoon Bluetooth 4 in de nieuwe tv's zit.

Dus al met al...hij is net zo duur als een iPad 2 en hij is zeker niet beter dan een iPad 2.Er zit totaal geen goede meerwaarde aan dit apparaat.

 

Nieuwsbrief