Uitpakparty: MacBook Air

vrijdag 15 februari 2008 15:33

De MacBook Air laptop van Apple is dun, draadloos en duur.

Miriam weet er wel raad mee.

Zie ook ons nieuwsbericht over de MacBook Air, deze toepasselijke sleeve en onze Eerste Indruk recensie.

 

presentatie: Miriam van 't Veer :: camera: Pieter Hoogland

Bekijk ook de andere Uitpakparty's. De video's van Bright vind je ook in ons YouTube-kanaal en bij Nuvideo.nl.

Miriam werkt sinds 2007 bij Bright als reporter en is een vertrouwd gezicht in Bright TV op RTL Z en 7. In haar rubriek de Bekende Nerd bezoekt ze elke week een BN'er. En bij Bright Kids helpt ze ouders van hun kinderen makers te maken.

Reacties

Miriam weet er duidelijk geen raad mee, laat David nou gewoon uitpakken, hij is de expert, dat blijkt maar weer ... Ik heb me gewoon geirriteerd bij het kijken van deze uitpakparty, kom op, heb je een compleet nieuw product, ga je ermee naar de PC ... Wat vergelijkingen waren leuk geweest en ook wat meer diepgang over de specificaties, processor, hoe draadloos hij is (hij maakt gebruik van de dvd-speler van een andere mac/pc, komt helemaal niet naar terug), snelheid etc. was heel fijn geweest.. En waarom valt het te betwijfelen dat het een groene laptop is? Sorry, maar er had zoveel meer verteld kunnen worden in deze 'uitpakparty'
 
afbeelding van Erwin van der Zande
Dat hebben we grotendeels verteld in onze Eerste Indruk recensie. Ik was juist benieuwd naar Miriams kijk op de Air, want laten we wel wezen, het is gewoon een ladieslaptop.
 
Ja eens, het is een vrouwenlaptop, veel te duur, voor veel te weinig, maar ik had 'm graag aan het werk gezien ..
 
Ramon zit toch niet zo te zeiken. t is ook deels entertainment. als je t beter kunt doe dan auditie of vul de vacature in
 
Helaas ben ik het eens met RamonG. Voorgaande uitpakparty's met Miriam waren al matig, maar deze vind ik ronduit slecht. Sorry Miriam....
 
Ja, een duur ding hoor die Mac Air! Wel mooi natuurlijk. Duidelijke info in het filmpje. Je kunt inderdaad net zo goed een Asus eee hebben. Die is pas klein en handig...... Ik ben blij dat Miriam weer terug is.
 
Miriam spreekt nu eens een andere groep aan dan alleen maar spec nerds - de details van de MBA zijn terug te vinden in duizenden Google results, no worries. Dit is gewoon eens lekker luchtige uitpakparty.
 
Kijk als je al meteen iets afkeurt omdat het niet voldoet aan wat nu gewoon is dan kan je zowieso wel stoppen met apple revieuws te willen doen. Apple is een trend zetter sommige waaien over andere blijven een hype. Ik noem de ipod. Daar moest eerst ook niemand wat van hebben en nu is hij nog steeds immens populair. ik noem een iphone iedereen vervloekte het touch screen nu struikellen alle bedrijven over elkaar met hun iphone clone. Wat apple doet is telkens de technische lat van consumenten electronica hoger leggen. dat je de macbook air kut vind omdat hij geen DVD CD speler brander intern heeft kan ik me voorstellen als je een windows computer gewend bent waar wifi internet sinds 2 jaar standaar ingebouwd zit. apple pioniert al wat langer met wifi. zie de software film en muziek trend onder computer gebruiker in het algemeen en haakt daar op ik met de macbook air. daarmee heb je meteen de doelgroep voor die laptop te pakken. de doelgroep is: elke media freak die zijn films muziek en software liever (al dan niet betaald) download dan dat via een CD of DVD wil hebben. Spaart het millieu (geen schijfjes meer 1tjes en 0lletjes vervuilen niet) Dan kan je zeggen dat hij traag is. tja.. het is de langzaamste mac op papier maar in de realiteit is het de mac die het snelst op start van de complete productlijn. hoe is dat traag???s. Wat is traag? het is de langzaamste uit een reeks hele snelle mac's dan weet je nog niet hoe traag ze zijn je hebt geen vergelijk ten opzichte van windows. Om die download cultuur te voeden bied apple een compleet scala producten aan en ze laten je zelf je oude windows PC gebruiken als slaaf voor het gebruik van DVD/CD speler. die kan je via wifi benaderen en gebruiken om software te installeren of een DVD te bekijken. (zo is je usb poort nog steeds vrij als je nog ouderwets software installeren wil dat op een schijfje staat. Die Eject toets die er op zit zit er dus ook op om een CD/DVD uit te kunnen werpen die in een andere PC of MAC aanwezig is. ook kan je die knop gebruiken om netwerken te ontkoppelen. als de intervieuwer in het vervolg zich wat meer inleest voor ze het te revieuwen product af fakkelt en als gebakken lucht bestempelt dan weet je dat het andere koek is. Doe je oogkleppen af. sta open voor nieuwe denkwijze in de technologie van morgen. Apple geeft je die mogelijkheid. sluit de filosofie niet aan dan kan je altijd nog een macbook kopen voor 500 euro minder. die heeft wel alle technologie van gisteren je oude vertrouwde DC/DVD brander zit er in. hij is sneller dan de macbook air op papier. (maar dat is goed want daar kijk je blijkbaar naar. jammer voor je dat de praktijk anders uitwijst) kortom de macbook air is niks voor jou mevrouw de revieuwer. net als het revieuwen van computers niks voor jou is. ga maar weer mooi zijn en strijken ofzo. vrouwen die techniek proberen te begrijpen. als je het al probeert lees je dan eerst is fatsoenlijk in.
 
Wel goed bedoeld maar slecht geschreven. Ik erger me suf aan typefouten en misplaatst hoofdletter-gebruik: Niet bij het begin van een zin maar wel bij productnamen? Gebruik dan komma's aan het einde van een zin... En het is 'interviewer' en 'review' (is Engels)...
 
@4saus Je bent zeker een echte Apple fan? Waarschijnlijk vind je dat alles wat van Apple is fantastisch en voel je je verheven boven gebruikers van andere computers en al helemaal boven mensen die iets kritisch zeggen over Apple producten. Miriam verteld dat er geen optische schijf in de computer zit, er maar 1 usb poort in zit en het de langzaamste Mac is die nu te koop is omdat dat zo is. Daar is geen speld tussen te krijgen. Ze probeert dus een nieuwe doelgroep te zoeken voor deze machine en heeft die gevonden op de 'PC'. Ik zeg dan: Leuk gevonden! Zo laat dat zien door er een tas van 11.500 euro bij te zoeken en er mee bij de kapper te gaan zitten. Dat is precies wat Apple bedoelt met deze laptop. En over hoe 'groen' de nieuwe Air is? Daar kan Greenpeace beter iets over schrijven: http://www.greenmyapple.org/nl/ ze zijn er nog lang niet.
 
ik vond hem leuk. boeien die specs. juiste vraag: wat is eigenlijk de doelgroep?
 
Ik vond deze uitpakparty eindelijk wat frisser. Niks tegen David maar ik vind het altijd een beetje muf als hij ze maakt. Go Miriam
 
Ja idd, die David is vaak maar een suffe verdwaalde 'professor', thanks Mir. @4saus: Gebruik op zijn minst alinea's en een woordenboek ter naslag, want dit gaat natuurlijk niemand lezen.
 
Ze is idd wel erg negatief en probeert een beetje populaire te doen maar snapt er helemaal niks van. Apple is gewoon vernieuwend bezig en deze laptop is puur een imagospeeltje, 'de dunste laptop die er bestaat', daarmee gaan ze scoren, halen ze de media en om die reden besteedt Bright er aandacht aan. Waarschijnlijk koopt een handjevol trendzetters deze laptop. Iemand die gaat voor de specificaties koopt die andere uit de serie, met dvd-speler en 3 usb-poorten.
 
Ik vind het wel leuk die afwisseling tussen david en miriam. Hoe werkt dat eigenlijk wisselen ze af omdat de een af en toe niet kan of bepaald de hoofdredacteur dat? Ga zo door miriam en david
 
4Saus heeft wel een punt, lijkt me. Het komt er alleen een beetje omslachtig uit. Laat ik het ook eens proberen: Zodra draadloos zich wat verder heeft ontwikkelt dan komt de MacBook Air ook beter tot zijn recht. Momenteel zijn we nog zó gehecht aan fysieke data-opslag en branders & readers dat we ons helemaal nog geen online data opslag kunnen voorstellen. Zodra dit beter, sneller en goedkoper wordt, dan zal Apple de eerste zijn die naar zijn MacBook wijst en zegt: "Zien jullie wel?" En inderdaad: het lukt mij ook niet om alinea's aan te brengen in mijn reactie. Iemand nog een keertje uitleggen?
 

Nieuwsbrief