Uitpakparty: Toon thermostaat Eneco
Nieuws

Uitpakparty: Toon thermostaat Eneco

vrijdag 27 januari 2012 20:16

Toon laat zich handig programmeren en geeft je inzicht in je energieverbruik zodat je aan het eind van het jaar niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan.

[Camera Godfried de Vries]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Erg leuk. Alleen ga ik hier geen 3,50 per maand voor neerleggen naast de aanschaf kosten.

 

Zou leuk zijn als jullie echt de vergelijking gaan maken. Nuon komt bijvoorbeeld met de E-manager wat mij ook wel veelbelovend lijkt. Nadeel van deze Toon vind ik toch wel die veredelde Ipad aan je muur. Zit ik zelf niet echt op te wachten. Dus kom maar op met de Uitpakparty van de E-manager!

 

€3,50 per maand lijkt mij voor alleen wat live-updates ook wat aan de prijs.
Daar zal Eneco vanzelf wel op terugkomen wanneer zij inzien dat hun klanten dat allemaal als dealbreaker zien.
Het is de bedoeling dat we geld besparen en niet extra uitgeven toch?
Verder wel een mooi apparaat

 

En dat wil ik dan op mijn iPad, zonder extra kosten.

 

Juist Derzug! Gewoon als app op de iPad voor 79 cent! Waarom een extra scherm met wifi in je huis? Hoezo eigenlijk 3,50 per maand? Voor NOG een buienradar? Iedereen heeft toch gemiddeld al 7 buienradars in huis? De hardware, dat oogje bij de meterkast met wifi, daar wil ik best wel 3 tientjes voor betalen, eenmalig.

 

Ik hoop echt serieus dat die Nest bij ons snel verkrijgbaar is

 

Epic fail eneco. Jammer voor alle introductie kosten, deze gaat het aflegen tegen de systemen die interface via mobiel os hebben.
Te duur, lelijk nep ipad met extra snoer aan de muur, geen remote bediening= kansloos

 

Heb je weinig aan; Evohome van Honeywell is vele malen nuttiger; kan je elke ruimte (!) tot op de minuut plannen. Alle CV's krijgen een kraan die wireless met een centrale unit communiceren. De kranen hebben een op batterijen aangedreven motortje die de toevoer van water vanuit het CV systeem reguleren. De centrale unit (met touch-screen) stuurt naar behoefte de ketel aan. Is niet echt goedkoop, zelfs duur te noemen, maar dat is dus echt intelligente verwarming. Of je er veel mee gaat besparen denk ik niet, maar het is qua comfort wel het summum.

 

Aan de ene kant kan je 100en euros korting krijgen bij overstappen en aan de andere kant komen zij met 3,50 extra kosten. LAME

 

Jammer, die kabel er naartoe: fail. Volgend jaar de WiFi variant :-)

 

Hoe denk je dat dat apparaat aan z'n electriciteit komt?

 

Elke thermostaat

 

Elke thermostaat is verbonden met de ketel, om door te geven wat deze moet doen.

Je zou zeggen dat ze mensen die toon gratis aanbieden, daar ze minder snel geneigd zijn om over te stappen naar een andere aanbieder. Overstappen betekend niet volledig werkend kastje..

 

Wat ik ga besparen zal ik even vlot uitrekenen. Ik betaal voor electriciteit en stadsverwarming €105 per maand. Als ik dus 10% zou kunnen besparen is dat €126 per jaar. Het kost mij 42 euro per jaar abbo voor de updates en 120 euro voor de aanschaf thermostaat. Het levert mij dan €86 per jaar op en dat is wel het ongelofelijke bedrag van 7 euries per maand. Heb ik nog niet over de afschrijving van de thermostaat.

Ik gebruik nu al 10 jaar een programmeerbare Honeywell chromotherm IV. En die heeft mij meer opgeleverd.

Maurice

 

Mijn meterkast staat altijd vol met allemaal zooi zoals een stofzuiger schoenen mop emmer etc. Geheel niet conform de voorwaarden. Moet daar een scherm bij? Nee ik ga ook voor de remote toegang.

 

Waar je ook naar moet kijken is stroomverbruik. Dit staat 8000 uur per jaar aan en dus is een 20 watt goed voor 20x8x 0,25 = 40 euro per jaar....
Extra inkomsten voor eneco!
Graag stroomverbruik op jaarbasis meevermelden

 

Prachtig om het verschil tussen een Nest thermostaat te zien en deze Toon.

De Toon is echt zo'n product dat door en voor techneuten is gemaakt, veel te veel opties, instellingen en grafieken. Wie gaat er nu het weerbericht of file informatie op zijn thermostaat bekijken? Dat doe je toch gewoon via je smartphone?

Zoveel opties en dan kun je niet eens op afstand je verwarming aanzetten? Echt, die Toon komt er bij mij dus nooit in...

 

Amen. Wat dat betreft is het jammer dat David zo technisch is en voor dit argument geen oog heeft. (maar het voordeel is dat als David thuis is hij wel technisch inhoudelijke reviews kan doen)

 

Weer een product dat niks beter is dat Nest

 

Ik zet wel gewoon de thermostaat aan als ik thuiskom en uit, of bijna uit, als ik wegga. Werkt prima, al jaren.

 

Heb mee ontwikkeld aan de Toon, en wil graag wat reacties becommentarieren.

1) Extra scherm / draad aan muur. Je hebt nu al een thermostaat, en die heeft ook draden. De Toon hergebruikt de *bestaande* bedrading. Voor zijn eigen voeding, en voor aansturen CV ketel. De Toon heeft een temperatuur sensor aan boord. De temperatuur moet je toch ergens mee meten, en ook op een representatieve plek in de woning. Je moet dus op die plek wat hebben zitten.

Met een Ipad kan je temperatuur in huis niet regelen. Een Ipad heeft geen temperatuur sensor en kan je CV-ketel niet aansturen. Daar moet je toch wat voor hebben. Bovendien, een Ipad is een persoonlijk device en neem je hem mee, dan zou het koud worden in huis. Overigens ook als de hond de Ipad te pakken krijgt.

2) Bediening via smart phone komt!

3) Stroomverbruik: geen 20 Watt, 55 kWh op jaarbasis.

4) NEST is echt een mooi ding, maar kan - voor zover ik weet - niet modulerend regelen en zal dus in veel gevallen de gasrekening laten stijgen.

 

1) Waarom is in het demo-huis dan zo'n duidelijke en lelijk weggewerkte draad aanwezig?
Je verhaal over de iPad slaat echt helemaal nergens op. Het punt wat hiermee gemaakt wordt is dat je net zo goed een klein kastje kan maken (ala honeywell of nest) en dat je grote overzichtsschermen op je iPad, PC of iPhone kan bekijken. Een extra scherm kopen en aan de praat houden is zonde.

2) Dat lijkt me het belangrijkste, dus waarom is daar niet mee begonnen?

3) Top, dat scheelt weer.

4) Je weet het niet (die dingen zijn nog niet uitgeleverd en wat er bekend is is dat hij met 'de meeste CV-ketels compatibel is', dus ga dan niet een concurrent zwartmaken.

Ik kijk trouwens al reikhalzend uit naar het privacy-schandaal dat binnenkort door een of andere hakker naar buiten wordt gebracht. Want daar hoor ik nu even niemand over (en zeker niet in het filmpje) maar dat is _de_ reden dat mensen de slimme meter laten staan. En dit ding is nog veel erger, wat betreft privacy.

 

Wat is de levensduur van de backlight (uren)? Een ketel gaat minimaal 12 jaar mee, dus thermostaat moet dat dan ook kunnen. En als je er elke dag even op kijkt twijfel ik of de backlight dat gaat redden.

 

Leuk ding en wellicht handig. http://www.a-s-k.nl

 

Ik snap het argument voor een apart scherm wel. Als je met een gezin in een huis woont is het niet handig als alles via de ipad loopt: kant lezen, lamp aandoen, tv bedienen, muziek streamen, file bekijken. Tenzij je voor iedereen een ipad hebt, maar dat komt zelden voor. Je zult dus constant iemand anders moeten storen omdat je de ipad even nodig hebt. Wat een gedoe zo'n gezin ;-)

 

De grote vraag is natuurlijk of je al die informatie wel nodig hebt op een scherm in de huiskamer.

Waarom niet gewoon een heel simpel kastje met een draaiknop dat je indien je dat wilt ook via het internet kunt aansturen?

Als je dan verbruiksgrafieken wilt zien, kun je die dan gewoon in je browser of via een App bekijken en heb je niet zo'n lelijk duur apparaat aan de muur hangen.

 

Nuon komt met zo'n oplossing in maart http://www.nuon.nl/energie-besparen/e-manager/thermostaat.jsp Een simpel kastje aan de muur (+/-) die je met je E-manager App kan bedienen. Niet zo fancy als Nest (strak ding) maar ook online te bedienen vanuit dezelfde app als je verbruik of aan- en uitzetten apparaten.

 

Helaas is die e-manager geen oplossing. Mijn electrameter is er niet voor geschikt. Jammer dus.

 

Zo'n ding is er dus al: de NEST!

 

jammer van die maandelijkse bijdrage van 3,50 euri dat is toch een beetje melken bij de klant

 

Dus voor 3,50 bespaar je niets, je krijgt alleen eerder te horen dat het je geld gaat kosten.

Ik vind het belangrijk dat mijn huis zo comfortabel mogelijk is tegen minimale kosten. DAT moet de belangrijkste functie zijn van de regeling, niet mijn maandbedrag.

Als ik de kosten omlaag wil koop ik wel ergens anders stroom in.

 

Suppeerrrr... Weer een ding met interactieve knopjes in huis. Waar ik ook loop in huis, ik heb altijd toegang tot buienradar en file informatie. Te gek. Zelfs als ik in bed lig kan ik mij servers aan slingeren, films kijken, muziek luisteren, alle elektrische apparaten bedienen en...... O nee, niet de verwarming bedienen.

Hoe moeilijk is om van dezelfde knake software een app te maken. Alles zit en hangt aan mij ipad. Behalve.. Juist ja, de verwarming

 

Kijk eens op homewizard.nl, is misschien interessant voor ipad/iphone gebruiker. Heb je realtime inzichtelijk wat je verbruikt van oa stroom.

 

Als je elk jaar overstapt naar een andere leverancier bespaar je 200..250 euro welkomstpremie. Als je dit setje "huurt" kan dat niet meer vanwege de "koppelverkoop" en mis je over 3 jaar 2x 250 euro. Samen met de 3x12x3.5 = 126 euro aan maandelijkse bedragen en de aanschafprijs (150)maakt dat meer dan 750 euro. Duur kastje denk ik dan. Let dus op: het maandelijkse bedrag is niet bedoeld om rijk van te worden, maar om je te binden!

 

Bijzonder opvallend hoeveel minnetjes een reactie krijgt als het enigszins kritisch is over toon. Misschien doen de medewerkers van bright en eneco met hun vingertje muisje klik op het rode pijltje. Jammer, normaal vond ik de reviews van david evenwichtig maar nu blijft hij teveel op de oppervlakte. Natuurlijk omdat eneco op bright advertentieruimte heeft ingekocht om toon te tonen. Ontkennen heeft geen zin!

 

Ik ontken....

 

Kennis is macht,
Eindelijk een onderbouwd argument om mijn puber dochter het licht achter haar .... uit te laten doen.

 

Bijft gewoon een leuk apparaat, is toch veel vetter dan zo,n oude kwik thermostaat aan de muur. Beetje jammer dat ze hem voor de video zo lelijk opgehangen hebben. Die 3,50 per maand extra begrijp ik niet.

 

Ziet er leuk uit, maar ik zet gewoon met de hand 's avonds de verwarming aan. 's Ochtends gaat 'ie niet eens aan. Kijk, dat is nog eens besparen! :)

 

Nieuwsbrief